Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 10.10.2017 16.45

Tyksin Lasten ja nuorten klinikan toimialuejohtajaksi Heikki Lukkarinen

Avainsanat:

Hallitus päätti tänään (10.10.2017) esityksen mukaisesti määrätä lastentautien erikoislääkäri, dosentti Heikki Lukkarisen Tyksin Lasten ja nuorten klinikan toimialueen toimialuejohtajan asemaan 1.1.2018 alkaen. Lukkarinen valittiin 3.10.2017 Lasten ja nuorten klinikan ylilääkärin virkaan. Hän seuraa tehtävästä eläkkeelle siirtyvää professori Jussi Mertsolaa.

Heikki Lukkarinen

Toimialuejohtajaksi haki seitsemän henkilöä. Toimialuejohtajan asema on tietystä virasta riippumaton tehtävä, joka määrätään viranhaltijalle erikseen. Toimialuejohtaja johtaa ja valvoo toimialueensa terveyden- ja sairaanhoitoa sairaalajohtajan ohjeiden mukaisesti. Hän vastaa myös toimialueensa talousarviosta, terveyspalvelujen tuottamisesta sairaanhoitopiirin asukkaille, palvelutuotannon mitoittamisesta vastaamaan palvelutarpeita sekä laillisuudesta.

Heikki Lukkarinen on toiminut osastoylilääkärinä Tyks Harvinaissairauksien yksikössä ja vanhempana neuvonantajana Sitrassa, sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus-avainalueella.

Lastenlääkärin peruskoulutuksensa hän on saanut Turussa ja hän on alun perin kotoisin Joensuusta. Hän on myös tehnyt postdoc-tutkimusta ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa Göteborgin lastensairaalassa.