Hyppää pääsisältöön

Aivokasvaimet

Avainsanat:

Aivokasvaimet voivat olla hyvän- tai pahanlaatuisia. Kasvainten aiheuttamat oireet vaihtelevat sen mukaan, missä keskushermoston osassa kasvain sijaitsee. Ensioire voi olla mm. epileptinen kouristuskohtaus, halvausoire tai jokin muu neurologinen oire.

Aivokasvain todetaan kuvantamismenetelmillä. Leikkauksen yhteydessä kasvaimesta otetaan näytepala, jonka patologi tutkii. Kasvaimen tyypitys on avainasemassa jatkohoitojen valinnassa.

Aivokasvainten hoitoja ovat seuranta, leikkaus sekä tarvittaessa sädehoito ja solunsalpaajahoito. Hoitosuunnitelma on usein yksilöllinen.

Toimipisteet

Neurokirurgian poliklinikka

Neurokirurgian poliklinikalla diagnosoimme keskushermoston ja selkärangan kirurgisia sairauksia, sekä suunnittelemme neurokirurgisten potilaiden hoitoa ja…

Neurokirurgian vuodeosasto

Tarjoamme korkealaatuista ja vaikuttavaa keskushermoston, kallon ja tukirangan kirurgisten sairauksien hoitoa. Osastolle tullaan päivystyksen kautta tai…

Neurokeskus poliklinikka, Turunmaan sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.