Hyppää pääsisältöön

Kuntoutusohjaus

Avainsanat:

Kuntoutusohjaus on kuntoutusohjaajan antamaa lakisääteistä potilaille maksutonta palvelua. Se on tarkoitettu kaikenikäisille, pitkäaikaissairaille tai vammautuneille, potilaille ja heidän läheisilleen, jotka tarvitsevat tietoa, ohjausta tai apua sairauteen, kuntoutukseen tai muihin palveluihin liittyvissä asioissa.

Aloite kuntoutusohjaukseen voi tulla potilaalta tai hänen läheisiltään, hoito- ja kuntoutustyöntekijöiltä, terveys-, sosiaali- tai koulutoimesta tai muilta tahoilta. Lähetettä ei tarvita.

Kuntoutusohjaaja on potilaan ja hänen perheensä/läheistensä yhteyshenkilö sairaalan, kodin, päiväkodin, koulun sekä hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien ammattihenkilöiden ja eri palvelujärjestelmien välillä.

Kuntoutusohjauksen tavoitteena ovat potilaan ja hänen perheensä toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen ja lisääminen muuttuneessa elämäntilanteessa rajoitteista huolimatta.

Kuulumme Asiantuntijapalveluihin.

Asiantuntijapalveluiden kuntoutusohjaus

Yhteystiedot

Toimipisteet

Keuhkosairauksien poliklinikka, T-sairaala

Tutkimme ja hoidamme keuhkosairauksia, kuten astmaa, uniapneaa ja keuhkosyöpää.

Keuhkosairauksien vuodeosasto 1

Tutkimme ja hoidamme erilaisia keuhkosairauksia, kuten hengitysvajausta, tuberkuloosia, keuhkokuumetta ja uniapneaa.

Lastenneurologian poliklinikka, Majakkasairaala

Lastenneurologian Majakkasairaalan vastaanotolla tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai…

Lastenneurologia/kehitysneurologian vastaanotto, U-sairaala

Lastenneurologisessa yksikössä tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai merkittävä kehitysviive.