Hyppää pääsisältöön

Lastenneurologia/kehitysneurologian vastaanotto, U-sairaala

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks U-sairaala
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku
A-sisäänkäynti, 5. kerros.

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aukioloajat

Ma–To 8.00–16.00
Pe 8.00–14.00

Soittoajat

Samaa päivää koskevat peruutukset ja ajansiirrot

Ma–Pe 8.15–8.30

Ei-kiireelliset asiat

Ma–Pe 13.00–15.00
Ke 8.00–9.30

Lastenneurologisessa yksikössä tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai merkittävä kehitysviive.

Tehtävämme on myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueella työskentelevien perusterveydenhuollon lasten ja nuorten kehityshaasteiden parissa työskentelevien työryhmien ja asiantuntijoiden konsultoitiu, alueellisen yhteistyön koordinointi ja koulutus.

Koko yksikkömme vastaa myös Tyks Lasten- ja nuortenklinikan muiden yksiköiden lastenneurologisista konsultaatioista sekä akuutisti vammautuneiden lasten kuntoutuksesta sairaalan sisällä.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. ​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Toimintamme parantamiseksi ja kehittämiseksi toivomme palautetta lapsen saamasta hoidosta. 

Tutkimusjakso

Lapsen kehitystä ja sen erityispiirteitä arvioidaan moniammatillisessa työryhmässä. Kuntoutustutkimukseen kuuluu lapsen kokonaistilanteen kartoitus omahoitajan, lääkärin ja kuntoutusohjaajan toimesta. Lisäksi kehityksen eri osa-alueisiin perehtyneet erityistyöntekijät, esimerkiksi puheterapeutti, psykologi, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti, arvioivat lapsen kehitystaitoja ja toimintakykyä. Tutkimusjakson päätteeksi yhdessä perheen kanssa pidetään keskustelutilaisuus, jossa näkemykset lapsen kuntoutuksen tarpeesta kootaan yhteen.

Kuntoutussuunnitelmaan kirjataan lapsen tarvitsemat kehitystä tukevat toimenpiteet, esimerkiksi terapiasuositukset, apuvälineet ja sosiaalinen kuntoutus. Kuntoutussuunnitelma on voimassa sovitusti 1-3 vuotta. Lapsen kuntoutusta arvioidaan uudelleen seurantakäynneillä, jotka sovitaan esimerkiksi Tyksin lastenneurologian yksikköön, oman kunnan terveyskeskukseen tai erityishuoltopiirin neuvolaan.

Sairaalat