Hyppää pääsisältöön

Sydämen vajaatoiminta

Avainsanat:

Sydämen vajaatoiminta on oireyhtymä, jonka taustalla voi olla useita eri sairauksia. Sydämen vajaatoiminnassa sydän ei jaksa pumpata verta niin paljon kuin elimistö tarvitsee.

Hoitaja seisoo potilaan vierellä.

Sydämen vasemman kammion vajaatoiminnassa pääasiallinen oire on hengenahdistus ja oikean puolen vajaatoiminnassa turvotukset etenkin alaraajoissa. Sydämen vajaatoiminta voi pahentua niin, että potilas pitää ottaa sairaalahoitoon.

Oireita voidaan vähentää ja elämänlaatua parantaa perussairauden ja sydämen vajaatoiminnan hyvällä hoidolla. Omahoidolla voit vaikuttaa hyvinvointiisi.

Hoidon tavoitteena on pysäyttää taudin eteneminen sekä parantaa arkielämää ja elämänlaatua. Hyvällä hoidolla pyritään vähäoireisuuteen ja sairaalahoitojaksojen vähentymiseen. Sydämen vajaatoiminnan yleisimmät syyt ovat verenpainetauti, sepelvaltimotauti, läppäviat ja sydänlihassairaudet.

Toimipisteet

Sydänvalvonta ja sydänosasto 3

Sydänvalvonnassa hoidamme kardiologisia ja kirurgisia sydänpotilaita, jotka tarvitsevat jatkuvaa verenkierron ja hengityksen tarkkailua sekä muuta vaativaa…

Sydänosasto 1 ja 2

Tarjoamme vuodeosastopalveluja sydänsairautta sairastaville asiakkaille. Hoidamme myös sydän- ja keuhkoleikkauksiin meneviä sekä leikkauksesta toipuvia…

Sydäntoimenpideosasto

​Tarjoamme potilaille invasiivisia eli kajoavia kardiologisia tutkimuksia ja hoitoja ilman pitkää odotusaikaa. Yleisimmät tutkimukset ja hoitotoimenpiteet…

Sydänpoliklinikka, Turku T-sairaala

Tarjoamme asiantuntevaa sydänpotilaan hoitoa potilasta. Potilaamme tarvitsevat vaativaa sydänsairauksien selvittelyä ja hoitoa.