Hyppää pääsisältöön

Sydänvalvonta ja sydänosasto 3

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks T-sairaala
Hämeentie 11
Turku
Pääsisäänkäynti 18A, 3. kerros, E-osa

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Sydänvalvonnassa hoidamme kardiologisia ja kirurgisia sydänpotilaita, jotka tarvitsevat jatkuvaa verenkierron ja hengityksen tarkkailua sekä muuta vaativaa hoitoa. Samoissa tiloissa toimii sydänosasto 3, jossa hoidamme kardiologisten ja kirurgisten sydänpotilaiden lisäksi keuhkoleikkauspotilaita.

Potilaamme tulevat sydänvalvontaan pääsääntöisesti:

  • päivystyksen kautta
  • teho-osastolta sydänleikkauksen jälkeen
  • sydäntoimenpideyksiköstä
  • muilta osastoilta.

Sydänvuodeosastolle 3 tullaan edellisten lisäksi myös lähetteellä esimerkiksi keuhkoleikkausta varten.

Toimimme opetussairaalana, joten osastollamme opiskelee käytännön harjoittelussa lääketieteen kandidaatteja ja hoitotyön opiskelijoita. Yliopistosairaalana osallistumme lääke- ja hoitotieteellisiin tutkimuksiin, jotka liittyvät erikoisalaamme.

Toiminta osastolla

Osaston toiminta ja päivärytmi noudattelevat sairaalan vakiintuneita käytäntöjä. Päivä alkaa verinäytteiden ja sydänfilmien ottamisella. Päivän aikana tehdään erilaisia hoitotoimenpiteitä, mittauksia ja tutkimuksia ja avustetaan potilaita perustarpeisiin liittyvissä asioissa, kuten henkilökohtaisen hygienian hoidossa ja ruokailussa.

Potilasohjaus ja jatkohoitoon liittyvät asiat ovat osa päivää. Lääke- ja nestehoitoa toteutetaan lääkärin ohjeiden mukaan ympärivuorokautisesti.

Kaikessa toiminnassa pyrimme potilaslähtöisyyteen ja potilaan yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen.

Sairaalat