Hyppää pääsisältöön

Sydän- ja rintaelinkirurgia

Avainsanat:

Sydänleikkauksia tehdään potilaille, joilla on sepelvaltimotauti, sydämen läppävika, synnynnäinen sydänvika tai muu kirurgista hoitoa vaativa sydänvika. Myös rytmihäiriöitä hoidetaan kirurgisesti.

Lääkäri leikkaussalissa.

Sydänkirurgia

Yleensä sydänleikkauksen aikana sydän pysäytetään ja verenkierrosta huolehditaan sydän-keuhkokoneella. Tarvittaessa teemme ohitusleikkauksia käyvällä sydämellä ilman sydän-keuhkokonetta.

Tekoläppäleikkausten lisäksi teemme sekä aorttaläpän että hiippaläpän korjauksia. Hiippaläpän vuodoista noin 80 % voidaan hoitaa korjaamalla viallinen läppä. Vuotavista aorttaläpistä voidaan myös osa hoitaa läppää korjaamalla. Osa aorttaläppäahtaumista hoidetaan yhdessä kardiologien kanssa verisuonen kautta katetrin avulla asennettavalla tekoläpällä.

Laskevan aortan laajentumia hoidetaan yhdessä toimenpideradiologin kanssa asentamalla verkkoputki katetritekniikalla perinteisen leikkauksen sijaan.

Rintaelinkirurgia

Rintaelinkirurgialla tarkoitetaan koko rintakehän sisäalueen leikkauksia. Rintaelinkirurgiassa teemme suurimman osan keuhkojen, keuhkopussin ja välikarsinan hyvän- ja pahanlaatuisten sairauksien leikkauksista tähystystoimenpiteinä.

Oletko tulossa sydän- tai keuhkoleikkaukseen?

Leikkaukseen voi saapua joko leikkauspäivänä tai edellisenä päivänä.

Kuntoutuminen

Erilaisiin sydämen operaatioihin on hyvä valmistautua jo etukäteen. Myös ammattilaisten ohjauksessa tehty kuntoutus nopeuttaa toipumista ja palaamista aktiiviseen arkeen. Voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista omalta hoitajaltasi tai lääkäriltä.

Toimipisteet

Sydänosasto 1 ja 2

Tarjoamme vuodeosastopalveluja sydänsairautta sairastaville asiakkaille. Hoidamme myös sydän- ja keuhkoleikkauksiin meneviä sekä leikkauksesta toipuvia…

Sydänvalvonta ja sydänosasto 3

Sydänvalvonnassa hoidamme kardiologisia ja kirurgisia sydänpotilaita, jotka tarvitsevat jatkuvaa verenkierron ja hengityksen tarkkailua sekä muuta vaativaa…

Sydäntoimenpideosasto

​Tarjoamme potilaille invasiivisia eli kajoavia kardiologisia tutkimuksia ja hoitoja ilman pitkää odotusaikaa. Yleisimmät tutkimukset ja hoitotoimenpiteet…

Sydänpoliklinikka, Turku T-sairaala

Tarjoamme asiantuntevaa sydänpotilaan hoitoa potilasta. Potilaamme tarvitsevat vaativaa sydänsairauksien selvittelyä ja hoitoa.