Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Kaskenlinnan sairaala
Vähäheikkiläntie 3
Turku
4. kerros, D-siipi

Postiosoite

20700 Turku

Kotisaattohoidon tarkoituksena on hoitaa parantumatonta sairautta sairastavan potilaan oireet mahdollisimman hyvin ja näin varmistaa mahdollisimman hyvä elämänlaatu elämän loppuvaiheessa.

Tarkoituksenamme on turvata kotona oleminen niin pitkään kuin se vain on mahdollista, myös kuolemaan saakka. Pyrimme toiminnallamme luomaan turvallisen hoitosuhteen kotona olevaan potilaaseen ja hänen läheiseensä.

Kotisaattohoidon tiimin asiakkaaksi tullaan palliatiivisen hoidon vaiheessa lääkärin lähetteellä. Tiimin hoitokoordinaattori ottaa potilaaseen yhteyttä lähetteen saatuaan ja sopii käynnin potilaan kotiin. Hoitosuunnitelma tehdään tällöin yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa.

Ensikäynnin jälkeen potilas voi olla yhteydessä ympärivuorokautisesti puhelimitse hoitavaan tahoon. Hoitokoordinaattori tuleekin aina tilanteen mukaan kotiin arvioimaan sairauteesi liittyviä oireita, ohjaa ja auttaa niiden hoidossa. Tarkoituksenamme on myös pitää potilaaseen säännöllisesti yhteyttä puhelinsoitoin ja käynnein, potilaan toiveen mukaisesti.

Jos potilas tarvitsee osastohoitoa, kotisaattohoidon tukiosastona toimii Kaskenlinnan sairaalan 4. kerroksessa saattohoidon tukiosasto. Samasta kerroksesta löytyy myös hoitokoordinaattoreiden työpiste.

Sairaalat