Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10
Turku
4.krs

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aukioloajat

Ma–Pe 8.00–16.00

Biopankki on sairaalan sisällä toimiva yksikkö. Auria Biopankki on yksi viidestä Tyksin laboratoriot tulosryhmän palvelualueesta.

Kun annat biopankkisuostumuksen, talletetaan biopankkiin sinusta hoitotoimenpiteiden yhteydessä otettuja näytteitä ja niihin liittyviä tietoja.

Biopankissa olevat näytteesi ovat mukana edistämässä lääketieteellisiä tutkimuksia, joiden tarkoituksena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja.

Laboratoriohoitaja pitää kädessään kudosleikelasia.

Auria Biopankki on Suomen ensimmäinen biopankki. Sen näytekokoelmassa on yli miljoona näytettä, joita käytetään lääketieteelliseen tutkimustyöhön.

Auria Biopankki sijaitsee Turussa Medisiina D:ssä Tyksin ja Turun yliopiston yhteydessä. Auria Biopankin ovat perustaneet Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan silloiset sairaanhoitopiirit. Biopankki perustettiin vuonna 2012, ja keväällä 2014 se sai toimiluvan.

Biopankkitoimintaa ohjaa biopankkilaki mikä vahvistaa näytteenantajan oikeusturvaa ja parantaa tutkijoiden edellytyksiä hyödyntää näytekokoelmia. Näytteitä ja henkilötietoja voidaan kerätä ja säilyttää biopankeissa näytteenantajan suostumuksella tulevia tutkimustarpeita varten.

Sairaalat