Hyppää pääsisältöön

Patologian laboratorio

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10
Turku
4. kerros

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aukioloajat

Ma–Pe 8.00–15.00

Akkreditoidun laboratoriomme tehtävä on histologisten (kudos) ja sytologisten (solu) näytteiden valmistus ja taudinmääritys niiden perusteella. Lisäksi teemme lääketieteellisiä ruumiinavauksia ja patologian alaan liittyviä erikoistutkimuksia.

Opiskelijoille

Patologia on keskeisessä asemassa syöpädiagnostiikassa ja mukana moniammatillisessa yhteistyössä muiden potilaan hoidossa mukana olevien erikoisalojen kanssa.

Toimimme osana opetussairaalaa, joten osastollamme opiskelee käytännön harjoittelussa lääketieteen sekä bioanalytiikan opiskelijoita. Osastollamme on mahdollista suorittaa myös sairaalasolubiologin pätevyyteen vaadittavaa yliopistosairaalakoulutusta sekä osastonsihteeriopiskelijoiden oppimisjakso.

Opiskelijat seuraavat osastollamme päivittäistä toimintaa ja osallistuvat siihen kokemuksen sallimissa rajoissa. Toimintaamme osallistuminen edellyttää perehdytystä, jonka työntekijämme antavat opiskelijoille. Opiskelijoiden ohjaukseen osallistuu koko osaston henkilökunta.

Ruumiinavausopetusta annetaan vain lääketieteen lisensiaatin tutkintoa suorittaville, ei muille ammattiryhmille. Ruumiinavauksia käytetään vain kuolinsyyn selvitykseen liittyvässä opetuksessa.

Sairaalat