Hoppa till huvudinnehåll

Patologi laboratorium

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Medisiina D
Kinakvarngatan 10
Turku
4. kerros

Postadress

PL 52
20521 Turku

Öppettider

må–fr 8.00–15.00

Vår uppgift är att diagnostisera sjukdomar från vävnads- och cellprover, det vill säga producera histologisk och cytologisk diagnostik. Dessutom gör vi medicinska obduktioner, och en del specialundersökningar som ingår i vårt område.

Till studerande

Patologin har en central roll inom cancerdiagnostik, och vår personal deltar i multidisciplinärt samarbete med andra specialområden inom patientvården.

Vi är en del av utbildningssjukhuset ÅUCS. Både medicinstuderande och bioanalytikerstuderande gör praktik hos oss. Hos oss finns också möjlighet att studera till sjukhuscellbiolog, och utföra inlärningsperioden för att bli avdelningssekreterare.

Studerande följer med den dagliga verksamheten på vår avdelning, och deltar i olika uppgifter i den mån de har erfarenhet. Förutsättningen att delta i verksamheten är, att studeranden har fått en introduktion. Introduktionen ges av vår personal. Hela personalen deltar i handledning av studerande.

Obduktionsundervisning ges endast till medicinstuderande, inte till andra yrkesgrupper. Obduktioner används endast vid undervisning som berör utredande av dödsorsak

Sjukhus