Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Kaskenlinnan sairaala
Vähäheikkiläntie 3
Turku
4. kerros, C-siipi.

Postiosoite

20700 Turku

Yksikössä hoidamme pääosin turkulaisia hengityshalvaus- ja palliatiivisia hengitysvajepotilaita. Hengityshalvausyksikkö on toiminut Turussa vuodesta 2007. Henkilökunnalla onkin jo pitkä kokemus hengityshalvauspotilaiden hoidosta.

Hengityshalvauspotilaaksi katsotaan henkilö, jolla on ventilaatiovaje-tyyppinen hengitysvajaus johtuen hengityslihasten toimintahäiriöstä tai hengityskeskuksen säätelyhäiriöstä. Osaston potilailla voi olla ALS (amyotrofinen lateraaliskleroosi), joka aiheuttaa tahdonalaisen lihaksiston hermosolujen tuhoutumisen, tai jokin muu hengityselimistön toimimattomuuteen johtava sairaus. Taustalla voi olla myös mm. tapaturman aiheuttama vaikea selkäydinvaurio, jolloin potilas ei pysty hengittämään itse vaan tarvitsee hengityskoneen apua.

Toteutamme yksikössä kokonaisvaltaista yksilöllistä hoitotyötä, jossa otetaan huomioon potilaan erityispiirteet ja yksilölliset tarpeet, mielipiteet sekä toiveet ja ajatukset. Osaston päiväohjelma suunnitellaan pitkälti potilaan tarpeiden mukaisesti ja vierailuajat ovat varsin joustavasti soviteltavissa. Tilanteen mukaan omainen voi myös yöpyä potilashuoneessa.

Toivomme omaisten valitsevan keskenään yhden yhteyshenkilön, jonka kanssa keskustelemme potilaan asioista ja hän voi sitten edelleen tiedottaa muita omaisia. Potilaat ja omaiset voivat halutessaan keskustella myös sairaalapastorin kanssa, joka vierailee osastolla keskiviikkoisin ja tarvittaessa.

Sairaalat