Hyppää pääsisältöön

Nuorisopsykiatrian tehostettu avohoito

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Kupittaan sairaala-alue, rakennus 4
Kunnallissairaalantie 20
Turku
A-rappu, 3. kerros

Postiosoite

20700 Turku

Käyntiosoite

Kupittaan sairaala-alue, rakennus 6
Luolavuorentie 2
Turku
C-siipi, 2. kerros

Postiosoite

20700 Turku

Aukioloajat

Ma–To 8.00–15.00
Pe 8.00–14.00

Nuorisopsykiatrian tehostetussa avohoidossa (NUOTE) hoidamme mielenterveysongelmista kärsiviä 13–19-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Uusia lähetteitä otamme vastaan 13-18-vuotiaista nuorista, sekä 19-vuotiaista silloin, kun heidän edellisestä hoidostaan Tyksin nuorisopsykiatrialla on alle vuosi aikaa. Hoitosuhde päättyy nuorisopsykiatrialla yleensä viimeistään, kun nuori täyttää 20 vuotta.

NUOTE vastaa akuuttiarvioista, tehostetusta polikliinisestä avohoidosta, nuorisopsykiatrian ryhmätoiminnasta ja Tyksin somaattisten osastojen konsultaatioista. NUOTE reagoi nopeasti tilanteisiin, joissa tarvitaan arviota ja polikliinistä hoitoa tiiviimpää hoitokontaktia keskittyen akuutin hoidon tarpeessa olevan nuoren ja perheen hoitamiseen. Keskeistä on kodin, koulun ja polikliinisen hoidon tarjoaman tuen tehostaminen säilyttäen jo mahdollinen polikliininen hoitokontakti.

Hoitojakson kesto ja tavoitteet laaditaan yhdessä nuoren ja verkoston kanssa. Pääsääntöisesti hoitojaksot ovat ajallisesti määriteltyjä painottuen lyhyisiin hoitojaksoihin; akuuttihoitojakso, kesto 2 viikkoa tai tehostettu pkl-hoitojakso, kesto noin 4 viikkoa. Poikkeustilanteissa voidaan myös sopia pidemmästä hoitojaksosta. Hoitoon voi sisältyä tiiviit yksilökäynnit, ryhmähoito, tarvittavat tutkimukset sekä monialainen ja jalkautuva tuki nuorelle, perheelle ja lähiverkostolle.

Peruskouluikäisen nuoren koulukäyntiin liittyen voidaan konsultoida Kiinamyllyn sairaalakoulun konsultoivaa erityisopettajaa. Tarvittaessa oppilaan koulunkäynti voidaan toteuttaa Kiinamyllyn sairaalakoulussa tehostetun hoitojakson aikana.

Sairaalat