Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten teho-osasto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
4. kerros, H-lohko (A-hissit)

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Hoidamme osastolla 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joiden vointi vaatii jatkuvaa teho- tai tarkkailuhoitoa.

Olemme 6-paikkainen osasto 0-16-vuotiaille tehoseurantaa ja -hoitoa vaativille lapsille ja nuorille. Hoidamme vuosittain 450-500 hoitoa vaativaa potilasta ja keskimääräinen hoitoaika osastollamme on 2,9 vrk (2021). Osastolla hoidettavista lapsista ja nuorista 2/3 on tehohoito- ja 1/3 tehovalvontapotilaita (2021). Hoidamme laaja-alaisesti kaikkien erikoisalojen potilaita ja käytössämme on kaikki yliopistosairaalan konsultaatio- ja tutkimuspalvelut.

Potilaat saapuvat osastolle päivystyksenä tai suunnitellusti esim. leikkauksen jälkeen. Hoidamme laaja-alaisesti kaikkien erikoisalojen potilaita.

Valtaosa (2/3) tehohoitoa- ja seurantaa vaativista lapsista ja nuorista on lastentautisia potilaita, jotka saapuvat osastolle voinnin romahdettua äkillisesti. Voinnin huononemisen syy taustalla saattaa olla mm. vakava infektio, keskushermoston toimintaan liittyvä, myrkytystilanne, sydänperäinen tai aineenvaihduntasairauksiin liittyvä. 1/2 hoidettavista on leikkauksen jälkeistä seurantaa ja tapaturmiin liittyviä kirurgisia potilaita.

Suurimmat potilasryhmämme ovat: 

  • kirurgiset trauma- ja leikkauspotilaat 
  • vaikeat infektiopotilaat
  • kouristuspotilaat
  • diabeettiset ketoasidoosipotilaat  
  • täysiaikaiset vastasyntyneet.

Toteutamme keskitetysti myös erikoishoitoja, kuten peritoneaalidialyysekä ja kantasolukeruita.

Tärkeä osa hoitoprosessia on koko perheen huomioiminen ja tukeminen. Vanhemmat voivatkin osallistua lapsensa hoitoon yhteistyössä henkilökunnan kanssa.

Lapsen hoidosta vastaavat osaston lääkäreiden lisäksi eri alojen asiantuntijat. Hoitoon osallistuvat myös monet erityistyöntekijät, kuten fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä jne. Myös sairaalaklovnit vierailevat säännöllisesti osastolla.

Potilashuoneemme ovat kahden hengen avohuoneita. Lisäksi meillä on kaksi yhden hengen eristyshuonetta. Vanhemmilla on oma taukotila ja Majakkasairaalan kanttiini sijaitsee 1. kerroksessa.

Toimintamme parantamiseksi ja kehittämiseksi toivomme palautetta lapsen saamasta hoidosta. Palautteen voi antaa sähköisenä tai osastolta saadulla palautelomakkeella.

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat