Hyppää pääsisältöön

Lasten neurokirurgia

Avainsanat:

Lasten neurokirurgisiin ongelmiin kuuluvat aivokasvaimet, aivoverisuonisairaudet, aivonestekierron häiriöt, selkäytimen ontelotauti, aivonestekystat sekä aivojen ja selkäytimen rakennepoikkeavuudet.

Hoidon suunnitteluun osallistuvat neurokirurgi, lastenkirurgi, lastenlääkäri sekä tarvittaessa syöpälääkäri ja lastenneurologi.

Pääosa lasten neurokirurgisista leikkauksista tehdään neurokirurgian leikkaussaleissa ja leikkausryhmällä Tyksin T-sairaalassa. Leikkauksen jälkeinen seuranta tapahtuu yleensä alkuun aikuisten teho-osastolla, mistä lapsi siirtyy lasten ja nuorten teho-osaston kautta lasten ja nuorten kirurgiselle osastolle voinnin ollessa vakaa.

Lasten aivoverisuonipoikkeavuuksien hoito suunnitellaan ja toteutetaan Tyksissä neurokirurgien ja toimenpideradiologien yhteistyönä.

Toimipisteet

Lasten ja nuorten teho-osasto

Hoidamme osastolla 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joiden vointi vaatii jatkuvaa tehohoitoa tai tehovalvontaa.

Lasten ja nuorten kirurgian osasto ja päiväkirurgia

Hoidamme 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria kaikilla lastenkirurgian ja lastenortopedian osa-alueilla.

Aikuisten teho-osasto

Hoidamme T-sairaalan teho-osastolla kriittisesti sairaita aikuispotilaita. Osastolla annetaan muun muassa ylipainehappihoitoa, vaativaa hengityksen ja…

Leikkausosasto, T-sairaala

Yksikkömme on ympäri vuorokauden toimiva leikkausosasto, jossa hoidetaan useiden erikoisalojen ja pääsääntöisesti aikuispotilaiden vaativimmatkin…