Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten vatsa- ja suolistotautien vastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. Kerros, M-lohko (B-hissit)

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aukioloajat

Ma–To 8.00–16.00
Pe 8.00–15.00

Aikojen peruminen ja siirtäminen, muut akuutit asiat

Ma–Pe 8.00–8.45, 14.45–15.15

Meillä tutkitaan ja hoidetaan 0-16 (18) -vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on erilaisia ruuansulatuskanavan sairauksia tai oireita: Teemme viikoittain gastroskopioita eli mahalaukun tähystyksiä ja kolonoskopioita eli paksusuolen tähystyksiä. Lisäksi teemme kapselikameratutkimuksia ohutsuolen kuvantamiseksi.

Meillä tutkitaan ja hoidetaan 0-16 (18) -vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on esimerkiksi toistuvia vatsakipuja, ummetusta, pitkittynyttä ripulia ja veriulosteita tai ravitsemukseen ja syömiseen liittyviä pulmia. Vastaamme myös maksa- ja haimasairauksien tutkimuksista ja hoidosta.

Meillä tutkittavia ja hoidettavia sairauksia ja ongelmatilanteita ovat esimerkiksi: 

  • ruokatorven refluksisairaus
  • keliakia
  • ummetus
  • tulehdukselliset suolistosairaudet (haavainen paksusuolen tulehdus ja Crohnin tauti)
  • maksatulehdukset ja
  • ravitsemukseen liittyvät ongelmat.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Käynnillä on mukana sekä lääkäri että hoitaja, tarpeen mukaan myös ravitsemus- ja/tai puheterapeutti. Koska olemme osa yliopistollista opetussairaalaa, vastaanotolla voi olla läsnä myös erikoistuva lääkäri ja/tai opintojen loppuvaiheessa oleva lääketieteen tai sairaanhoidon opiskelija.

Lasten ja nuorten suolistosairauksien tutkimuksiin ja hoitoon osallistuu moniammatillinen ryhmä, johon kuuluvat lastengastroenterologit, sairaanhoitajat, ravitsemusterapeutti, puheterapeutti sekä psykiatrinen sairaanhoitaja, joita perhe tapaa tarpeen mukaan sairaalakäynneillä. Lisäksi tiimiin kuuluvat tarvittaessa lastenkirurgi, patologi ja radiologi.

Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat