Hyppää pääsisältöön

Keuhko- ja reumasairauksien osasto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks A-sairaala
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku
8. krs

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Tutkimme ja hoidamme keuhkosairauksia sekä tulehduksellisia reumasairauksia.

Keuhkovuodeosasto

Tutkimme ja hoidamme keuhkosairauksia, kuten keuhkosyöpää, keuhkoahtaumatautia ja keuhkokuumetta.

Potilaat tulevat osastollemme

Reumasairauksien vuodeosasto

Hoidamme ja diagnostisoimme tulehduksellisia reumasairauksia sairastavia potilaita ja annamme potilasopetusta sairauden hoitoon.

Potilaamme tulevat reumatologian poliklinikalta ja päivystyksen kautta sekä lääkärin lähetteellä avoterveydenhuollosta tai muilta erikoisaloilta.

Olemme erikoistuneet harvinaisten ja vaikeahoitoisten reumasairauksien konservatiiviseen hoitoon. Tavoitteena on potilaan elämänlaadun paraneminen. Hoidamme potilaita uusimpien reumasairauksien hoitolinjojen mukaisesti ja toimimme moniammatillisessa hoitotiimissä.

Keuhkovuodeosastolla on 20 sairaansijaa ja reumavuodeosastolla on 3 sairaansijaa. Kuulumme Tyksin Medisiiniseen toimialueeseen.

Palliatiivinen keuhkopoliklinikka

Keuhko- ja reumasairauksien osastolla toimii myös palliatiivinen keuhkopoliklinikka eli oirehoitopoliklinikka, joka on tarkoitettu keuhkosyöpää sairastaville potilaille. Palliatiivisella poliklinikalla potilaita hoitavat palliatiiviseen hoitoon erikoistuneet lääkärit. Keuhkosyöpäpotilaita hoidetaan myös Palliatiivisessa keskuksessa.  Palliatiivinen keskus

Asiantuntemusta ja osaamista

Tieteellisen tutkimustyömme aiheina on reumasairauksien (mm. vaskuliittien, sarkoidoosin, myosiittien) ja infektioiden kuvantaminen positroniemissiotomografia (PET) -menetelmällä (PETU –tutkimus).

Osallistumme aktiivisesti kansalliseen biologisten lääkkeiden rekisteriin (ROB-FIN), jonka tarkoituksena on seurata biologisten lääkkeiden vaikuttavuutta ja sivuvaikutuksia tulehduksellisten reumatautien hoidossa.

Lisäksi osallistumme nivelreuman ja selkärankareuman hoitostrategiatutkimuksiin (FinEra, FIN-RACo, NEO-RACo-trial, FinAdaSpa).

Teemme tiivistä yhteistyötä myös muiden erikoisalojen kanssa. Osallistumme mm. säännöllisesti lihastautityöryhmään, keuhkofibroosimeetingiin ja ihotautimeetingiin.

Sairaalat