Hyppää pääsisältöön

Infektio- ja iho-osasto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks T-sairaala
Hämeentie 11
Turku
Pääsisäänkäynti 18A, 6. kerros, D-osa

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Hoidamme vakavien infektioiden diagnostiikkaa ja hoitoa. Lisäksi hoidamme vaikeita ihosairauksia ja haavapotilaita.

Infektiotautien osasto

Osastollemme on keskitetty aikuispotilaiden vakavien infektioiden diagnostiikka ja hoito. Infektiopotilaiden lisäksi hoidamme myös muita sisätautialan potilaita. Tärkeän ryhmän muodostavat potilaat, joiden perustautia ei ole vielä selvitetty.

Valtaosa potilaistamme tulee päivystyksen kautta. Lisäksi potilaita tulee siirtoina muilta osastoilta. Osastollamme käy myös infektiopoliklinikan potilaita jälkikontrollissa tai saamassa suonensisäistä mikrobilääkehoitoa.

Kannustamme potilaitamme aktiivisesti potilaspalautteen antoon. Potilaan jatkohoidon, kotiutuksen ja seurannan suunnittelemme huolellisesti potilaan, omaisten, eri poliklinikoiden, hoitolaitosten ja avoterveydenhuollon yksiköiden kanssa.

Ihotautien osasto

Hoidamme vaikeita ihosairauksia sairastavia potilaita ja haavapotilaita. Pitkäaikaista ihosairautta sairastava potilas voi tarvita vuodeosastohoitoa myös hoitoväsymystilanteessa.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Osastolle voi tulla myös kiireellistä hoitoa vaativia potilaita ihotautipoliklinikan tai päivystyksen kautta.

Hoitojakso osastollamme on yleensä noin viikon pituinen. Jakson aikana pyritään tekemään diagnostiset toimenpiteet ja löytämään ihosairauteen sopiva hoito. Potilaiden itsehoidon ja heitä kotona avustavien henkilöiden ohjaukseen panostetaan. Työryhmäämme kuuluu sosiaalityöntekijä.

Kuulumme Tyksin Medisiiniseen toimialueeseen.

Sairaalat