Hyppää pääsisältöön

Verisuonikirurgian osasto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks T-sairaala
Hämeentie 11
Turku
Pääsisäänkäynti 18A, 5. kerros, E-osa

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Hoidamme verisuonikirurgisia potilaita. Hoidamme pääsääntöisesti valtimotauteja sairastavia potilaita. Valtimotoimenpiteisiin liittyvien riskien vuoksi hoito vaatii yleensä vuodeosastojakson.

Hoitaja antaa injektion potilaalle

Pääsääntöisesti potilaat saapuvat hoitotoimenpiteisiin joko ennalta sovitusti lääkärin lähetteellä tai kiireellisissä tapauksissa päivystysyksikön kautta. Hoitotyö osastollamme perustuu moniammatillisuuteen ja eri osaajien asiantuntijuutta käytetään hyödyksi leikkauksen jälkeisessä kuntouttavassa hoitotyössä.

Valtimoperäisiä sairauksien hoitomuotoja ovat leikkaus tai toimenpideradiologian yksikössä tehtävät suonensisäiset toimenpiteet. Hankalien ja laaja-alaisten valtimotautien hoito toteutetaan ns. hybriditoimenpiteinä, jolloin saman toimenpiteen ja hoitojakson aikana valtimoita hoidetaan perinteisellä kirurgialla ja suonensisäisin menetelmin. Potilaamme leikataan T-sairaalan leikkausosastolla. Leikkauksia teemme vuosittain noin 700 ja suonensisäisiä hoitoja 650.

Päivätoimenpiteiden osalta vastaamme muun muassa valtimoiden varjoainekuvauksesta ja ultraäänitutkimuksista sekä suonensisäisistä hoidoista.

Kuulumme Tyksin Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikkaan.

Sairaalat