Hyppää pääsisältöön

Verisuonikirurgia

Avainsanat:

Turun yliopistollisen keskussairaalan verisuonikirurgisten potilaanhoidon vastuualueella hoidamme laaja-alaisesti valtimo- ja laskimokirurgisia potilaita. Merkittävimpiä hoidettavia valtimotauteja ovat alaraajojen valtimokovettumatauti, kaulavaltimoahtauma ja vatsa-aortan laajentuma. Laskimotaudeista tavallisin hoidettava on alaraajojen laskimovajaatoiminta eli suonikohjut.

Lääkäri tutkii potilaan säären laskimoa ultraäänellä.

Pyrimme toteuttamaan verisuonikirurgisten potilaiden tutkimuksia ja hoitoja kokonaisvaltaisesti, viiveettä ja modernein hoitomenetelmin. Hoitomenetelmämme perustuvat kansallisiin ja kansainvälisiin uusimpiin hoitosuosituksiin, jolloin hoitomenetelmät ovat näyttöön perustuvia ja vaikuttavia. Laskimokirurgisia palveluja tarjoamme myös lähisairaaloissamme, Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa. Tyks Verisuonikirurgialla tehdään myös paljon tutkimustyötä yhteistyössä muiden suomalaisten ja kansainvälisten sairaaloiden kanssa.

Toimipisteet

Verisuonikirurgian osasto

Hoidamme verisuonikirurgisia potilaita. Hoidamme pääsääntöisesti valtimotauteja sairastavia potilaita. Valtimotoimenpiteisiin liittyvien riskien vuoksi…

Verisuonikirurgian poliklinikka

Verisuonikirurgian poliklinikalla tehdään valtimotautidiagnostiikkaa ja hoitosuunnitelmia potilaille.

Kirurgian poliklinikka, Loimaa

Hoidamme yleis-, vatsa-, suolisto-, verisuoni-, tuki- ja liikuntaelinkirurgisia potilaita.

Kirurgian poliklinikka, Salo

Hoidamme potilaita useilla erikoisaloilla kuten ortopedia ja urologia.