Hoppa till huvudinnehåll

Lek- och fritidsguidningsaktiviteter

Vi erbjuder barn tjänster av en barn-, fritids- och hantverksinstruktör. Instruktörer roterar avdelningar enligt deras läsordning. Om du behöver en trevlig stund tillsammans för ditt barn, lekstyrning eller till och med en kaffepaus för förälder, be ditt barns sjukskötare att fråga om tillgången på instruktörer. Du kan också alltid ta instruktören i ärmen själv!

Vetenskaplig forskning inom Barn- och ungdomskliniken

Vår forskningsverksamhet sker i samarbete med Åbo universitets medicinska fakultet och pediatriken. Vår forsknings- och publiceringsverksamhet är mycket aktiv och även internationellt betydande.

Enheten för sällsynta diagnoser vid ÅUCS

Enheten för sällsynta diagnoser vid ÅUCS grundades år 2015 i inom vår resultatgrupp. Enheten befrämjar vården av barn- och vuxenpatienter med sällsynta diagnoser.

Sjukhusskolan Kiinamylly

Sjukhusskolan Kiinamylly verkar på vår klinik. Förutom elever i sjukhusvård undervisar vår skola elever inom psykiatrisk öppenvård, vars skolgång har avbrutits eller riskerar att avbrytas på grund av psykiska problem.

Patientberättelse

Collins och Adams berättelse

Tvillingpojkar föddes med akut kejsarsnitt på Ålands centralsjukhus. De transporterades till ÅUCS för vård, var för sig.