Hyppää pääsisältöön

Anestesia

Avainsanat:

Anestesian aikana leikkauksen aikainen kipu estetään, ja tarvittaessa potilas nukutetaan. Aina ei tarvita nukutusta eli yleisanestesiaa — monet toimenpiteet voidaan suorittaa puudutuksessa, johon usein yhdistetään suonensisäisesti annosteltua kipua ja jännitystä lievittävää lääkitystä. Tällaisen lääkityksen antamista kutsutaan sedaatioksi.

Induktio.

Anestesiamuodon (nukutus, puudutus, sedaatio tai näiden yhdistelmä) valintaan vaikuttavat leikkaustoimenpiteen asettamat vaatimukset, potilaan pitkäaikaissairaudet ja muut ominaisuudet sekä potilaan toiveet. Turvallisuus on tärkein valintaperuste.

Tältä sivulta löydät lisätietoa anestesiasta, leikkaukseen valmistautumisesta. Olemme koonneet sivulle myös vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin näistä aiheista.

Usein kysyttyä

Toimipisteet

Leikkausosasto, Silmäkirurgia A-sairaala

Leikkausosastollamme hoidetaan silmäkirurgisia potilaita.

Leikkausosasto ja päiväkirurgia, A-sairaala

A-sairaalan leikkausosastolla teemme plastiikka-, yleiskirurgia ja urologian leikkaukset. Osastolla tehdään myös usean erikoisalan toimesta…

Leikkausosasto ja päiväkirurgia, Salo

Salon sairaalan päiväkirurgisella leikkausosastolla teemme ruoansulatuselimistön alueen leikkauksia, urologisia leikkauksia, sydämentahdistimien vaihtoja…

Leikkausosasto, Kirurginen sairaala

Hoidamme tuki- ja liikuntaelimistön leikkaus- ja anestesiahoitoa vaativia potilaita.