Hyppää pääsisältöön

Leikkausosasto ja päiväkirurgia, Majakkasairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aikuisten päiväkirurginen yksikkö

Ma–Pe 7.00–20.00
Leikkausyksikkömme päivystää 24/7

Olemme Turun yliopistollisen keskussairaalan suurin ja modernein leikkausyksikkö. Teemme erityisosaamista vaativaa kirurgiaa usealta erikoisalalta. Kaikenikäiset potilaat, keskosista vanhuksiin, tulevat meille koko Länsi-Suomen alueelta.

Instrumenttihoitajat peittelevät potilasta leikkausta varten

Leikkausosastomme sijaitsee Majakkasairaalan neljännessä kerroksessa. Katso opastusvideo saapumisesta leikkausosastolle (Dreambroker). Olemme ympäri vuorokauden päivystävä leikkausyksikkö. Osastollamme on 13 leikkaussalia, aikuisten ja lasten heräämöt. Leikkausyksikköömme kuuluu lisäksi synnytysosastolla sijaitsevat kaksi sektiosalia ja heräämö. Neljännessä kerroksessa leikkausosaston yhteydessä toimii aikuisten päiväkirurginen yksikkö, joka on auki arkisin klo 7-20. Samassa kerroksessa toimii myös lasten päiväkirurginen osasto.

Varsinais-Suomen lisäksi potilaita tulee toimenpiteisiin Satakunnasta, Vaasan seudulta ja Ahvenanmaalta. Hoidamme leikkauspotilaita seuraavilta erikoisaloilta:

  • Korva-nenä-kurkkutaudit
  • Lastenkirurgia ja lasten ortopedia
  • Lastentaudit
  • Naistentaudit
  • Suu- ja leukasairaudet

Yksikössämme hoidetaan kaikki Varsinais-Suomen päivystykselliset leikkaukset edeltä mainituilta erikoisaloilta. Leikkausyksikkömme toimenpiteistä noin 25 % on päivystyksellisiä.

Osastollamme tehdään laajoja syöpäleikkauksia erityisesti naistentautien ja korva-nenä-kurkkutautien toimialueelta. Lisäksi yksikkömme erityisosaamiseen kuuluu mm. suuret leukakirurgiset toimenpiteet, lasten skolioosileikkaukset ja keskosten kirurgia. Osastollamme asennetaan myös pitkäaikaiset dialyysikanyylit ja laskimoportit.

Sairaalat