Hyppää pääsisältöön

Autismi ja vaikeat kehityksen ongelmat lapsilla

Avainsanat:

Kun lapsella epäillään vaikea-asteista tai laaja-alaista kehityksen ongelmaa, tulee perusterveydenhuollon tasolla aloittaa alustavat kehitystasotutkimukset ja varhaiskuntoutus. Tämän jälkeen tutkimuksia jatketaan tarvittaessa erikoissairaanhoidon lastenneurologisessa yksikössä.

Kaksi lasta piirtää. Hoitaja seuraa lasten piirtämistä.

Tyksissä alle kouluikäisten lasten kehityshäiriöiden tutkimusjakso toteutetaan lastenneurologian päiväsairaalassa. Kouluikäisten, alle 16-vuotiaiden tutkimusjakso toteutetaan lastenneurologian kuntoutuspoliklinikalla.

Tutkimusjakso päättyy kuntoutuspalaveriin, jossa yhdessä perheen ja työryhmän kanssa laaditaan lapselle yksilöllinen, tavoitteellinen kuntoutussuunnitelma. Oireiston laajuudesta riippuen kehitysseuranta toteutetaan tämän jälkeen joko erikoissairaanhoidossa, kotikunnassa tai kehitysvammaisilla lapsilla kehitysvammaneuvolassa.

Toimipisteet

Lastenneurologian poliklinikka, Majakkasairaala

Lastenneurologian Majakkasairaalan vastaanotolla tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai…

Lastenneurologia/kehitysneurologian vastaanotto, U-sairaala

Lastenneurologisessa yksikössä tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai merkittävä kehitysviive.

Lastenneurologian poliklinikka, Mäntymäki

Lastenneurologian Mäntymäen toimipiste on suunnattu ensisijaisesti turkulaisille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat lastenneurologista…