Hyppää pääsisältöön

Käsi

Avainsanat:

Olemme erikoistuneet käden ja kyynärvarren sairauksien ja vammojen hoitoon.

toimintaterapeutti lastoittaa sormea.

Käsikirurgit hoitavat kaikenikäisten potilaiden käden ja ranteen luunmurtumia ja nivelsidevammoja, sekä käden ja yläraajan sairauksia kuten kasvaimia, rasitussairauksia ja hermojen pinnetiloja. Käsikirurgin erityisosaamista ovat myös mikrokirurgiset hermojen ja verisuonien korjaukset.

Käden alueen pienet rakenteet tekevät käden alueen kirurgiasta erityisen haastavaa. Monia käden vaivoja ei suinkaan tarvitse leikata, vaan hyvä hoitotulos saadaan toimintaterapeuttisen ja fysioterapeuttisen kuntoutuksen keinoin. Hoitosi suunnitellaan yksilöllisesti, jotta löydämme juuri sinulle parhaan hoitovaihtoehdon.

Leikkauksen jälkeen käden kuntoutus on erityisen tärkeää, ja potilas on aina oman kätensä kuntoutuksen avainhenkilö. Leikannut kirurgi, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti laativat yksilöidyn kuntoutussuunnitelman, josta saat perusteelliset ohjeet käden oikeaoppisista liikeharjoitteista ja liikerajoituksista.

Esimerkkejä yleisistä käsikirurgisista leikkauksista

  • Pitkäaikaisen rannekanavaoireyhtymän eli keskihermopinteen vapautus
  • Kämmenkalvokovettuman (Dupuytrenin taudin) leikkaus
  • Ranteen nivelsidevamman korjausleikkaus
  • Käden tai ranteen luun murtuman leikkaus
  • Käden tai kyynärvarren jännevamma
  • Vaativat katkenneen hermon korjausleikkaukset tai hermosiirreleikkaukset

Hoitoonpääsyajat Tyks Ortossa

Olemme tilastoineet eri hoitoprosessiemme hoitoonpääsyaikoja (Tyksorto.fi). Tilastot koskevat vain kiireetöntä hoitoa. Päivystyspotilaat hoidetaan aina välittömästi ja viiveettä.

Toimipisteet

Käsikirurgian poliklinikka

Käsikirurgian poliklinikalla hoidamme käden ja ranteen luunmurtumia ja nivelsidevammoja, sekä käden ja yläraajan sairauksia kuten kasvaimia…

Ortopedian osastot, Tyks Orto kirurginen sairaala

Hoidamme tuki- ja liikuntaelinsairauspotilaita ennen ja jälkeen leikkauksen.

Kipsikeskus, Tyks Orto Kirurginen sairaala

Kipsikeskuksessa hoidamme pääsääntöisesti tapaturmassa tai toimenpiteessä olleita potilaita, jotka tulevat meille lähetteellä, päivystyksen kautta tai…

Päiväkirurgia, Tyks Orto Kirurginen sairaala

Päiväkirurgisella osastolla hoidamme lonkan, polven, nilkan, jalkaterän, olkapään, kyynärpään ja käden alueen vammoja ja sairauksia.