Hyppää pääsisältöön

MS-tauti ja muut neuroimmunologiset sairaudet

Avainsanat:

Vastaamme Varsinais-Suomen alueella MS-taudin ja muiden tulehduksellisten hermoston autoimmuunisairauksien diagnosoinnista ja hoidosta.

Keskus- ja ääreishermoston neuroimmunologisiin sairauksiin kuuluvat: 

  • MS-tauti
  • Myastenia Gravis
  • Akuutti polyradikuliitti eli hermojuuritulehdus (Guillain-Barrén oireyhtymä)
  • Krooninen polyradikuliitti CIDP
  • Neurosarkoidoosi

Hoidamme MS-potilaita ja muita neuroimmunologisia potilaita kaikilla Tyksin Neurokeskuksen poliklinikoilla. Myastenia graviksen diagnostiikka ja hoito on keskitetty Tyksin kantasairaalan (U-sairaala) neurologian poliklinikalle. Akuutin polyradikuliitin eli hermojuuritulehduksen (Guillain-Barrén oireyhtymä) hoito on päivystyksellistä ja oireiden vaikeusasteen mukaan hoidamme akuuttia polyradikuliittia Neurokeskuksen vuodeosastolla (TA5), tehostetun seurannan yksikössä neurokirurgian osaston (TF3) yhteydessä tai tehovalvontayksikössä. Myös myastenia graviksen pahenemisvaihe saattaa edellyttää vuodeosasto- tai tehohoitoa. 

MS-tauti

Toimipisteet

Neurokeskus poliklinikka, U-sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden potilaiden neurologisten sairauksien sekä aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurologian vuodeosasto

Neurologian vuodeosastolla tutkimme ja hoidamme erilaisia neurologisia sairauksia ja oireita. Potilaat ovat hoidossa osastollamme esimerkiksi…

Neurokeskus poliklinikka, Turunmaan sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Loimaa

Vastuullamme on Loimaan alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.