Hyppää pääsisältöön

Neurologia

Avainsanat:

Tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme Varsinais-Suomen alueen yli 16-vuotiaita potilaita, joilla on neurologinen sairaus. Jaamme tietoa sairastuneille, omaisille ja kansalaisille.

Toiminta-ajatuksemme on: vaikuttavaa hoitoa - yhdessä ystävällisesti arvostaen.

Tyksin Akuutin päivystyspoliklinikka on ainoa paikka Varsinais-Suomen hyvinvointialueella, jossa vaativa neurologinen akuuttihoito ja diagnostiikka, mukaan lukien aivoinfarktin liuotushoito, voidaan toteuttaa 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina vuoden päivinä.

Vastaamme Varsinais-Suomen alueen neurologisesta hoidosta yli 16-vuotiaille. Meillä on erikoistason osaamista neurologisista sairauksista. Sairautesi hoitoon voi liittyä lääke- ja/tai laitehoitoja. Neurologian vuodeosaston potilaat tulevat pääsääntöisesti päivystyspoliklinikan kautta. Neurokeskuksen poliklinikalle saavut lääkärin lähetteellä ja ajanvarauksella. Meille voit tulla lähetteellä myös Varsinais-Suomen alueen ulkopuolelta.

Toimintamme on moniammatillista. Neurologin tekemän tutkimuksen lisäksi fysioterapeutti, puheterapeutti ja/tai toimintaterapeutti arvioi oireitasi ja toimintakykyäsi. Hän ohjaa tarvittaessa jatkokuntoutukseen. Neuropsykologi arvioi tarvittaessa muisti- ja havaintotoimintojasi sekä toimii tiiviissä yhteistyössä neurologien kanssa.

Hoitajavastaanotolla tapaat sairaanhoitajan saadessasi esimerkiksi uuden diagnoosin tai kun sinulle on määrätty uutta lääkettä, johon liittyy laboratorioseurantaa. Tällöin keskitymme kanssasi sairauden tuomiin haasteisiin arkielämässä ja niihin sopeutumiseen. Lääkevastaanotolla annamme suonensisäisiä tai pistettäviä lääkehoitoja.

Neurologiset tutkimukset

Neurologisia oireita selvitettäessä yleisiä tutkimuksiamme ovat keskushermoston magneettitutkimus, selkäydinnestetutkimus ja neurofysiologiset tutkimukset kuten EEG ja ENMG. Joskus voidaan tarvita aivojen aineenvaihdunnan tai aivoreseptoreiden isotooppikuvausta PET-yksikössä.

Neurologinen kuntoutus

Aloitamme kuntoutuksen niin pian kuin sinun vointisi sallii. Siihen voi liittyä erilaisia tukimuotoja liikuntaan, arkielämään tai kodin ulkopuoliseen toimintaan liittyvästi. Tarkoituksena on tukea tai vahvistaa arjessa toimimista. Tarvittaessa ohjaamme sinua erilaisiin tukipalveluihin.

Otamme puheeksi kanssasi

Keskustelemme näistä asioista kanssasi, mikäli ne liittyvät hoitoosi.

Usein kysytyt kysymykset

Tästä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin neurologiseen hoitoon liittyen.

Toimipisteet

Neurologian vuodeosasto

Neurologian vuodeosastolla tutkimme ja hoidamme erilaisia neurologisia sairauksia ja oireita. Potilaat ovat hoidossa osastollamme esimerkiksi…

Neurokeskus poliklinikka, U-sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden potilaiden neurologisten sairauksien sekä aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Salo

Vastuullamme on Salon alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Loimaa

Vastuullamme on Loimaan alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.