Hyppää pääsisältöön

Muistisairauksien tutkimus ja hoito

Avainsanat:

Muistiongelmat ovat väestössä yleisiä. Neurokeskuksen poliklinikoilla selvitämme muistihäiriöiden ja muiden tiedonkäsittelyn ongelmien syitä. Käytössä olevilla kattavilla tutkimusmenetelmillä pystymme arvioimaan, onko kyseessä sairaustila. Hoito ja tukitoimet suunnitellaan kunkin sairaustilan mukaisesti, sekä potilasta että omaisia kuunnellen. Työikäisten muistitutkimuksia teemme Tyksin kantasairaalan (U-sairaala) Neurokeskuksen poliklinikalla.

Jos kyky käsitellä, ymmärtää tai muistaa erilaisia tietoja heikkenee, taustalla voi olla sairaus, joka heikentää muistia ja muuta tiedonkäsittelyä. Eteneviä muistisairauksia ovat esimerkiksi:

  • Alzheimerin tauti
  • Lewyn kappale -tauti
  • Otsa–ohimolohkorappeumat
  • Parkinsonin tautiin liittyvä muistisairaus.

Toimipisteet

Neurokeskus poliklinikka, Turunmaan sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Loimaa

Vastuullamme on Loimaan alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Uusikaupunki

Vastuullamme on Vakka-Suomen alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Salo

Vastuullamme on Salon alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.