Hyppää pääsisältöön

Olkapää

Avainsanat:

Hoidamme olkapään alueen sairauksia sekä vammoja ja vammojen jälkitiloja.

hoitajaa ohjaa potilasta jolla on kantoside.

Yleisimmät hoitamamme sairaudet ovat kiertäjäkalvosimen (rotator cuff) jänteen repeämät, olkanivelen sijoiltaanmeno ja oireinen epävakaus sekä olkanivelen nivelrikko.  

Meillä työskentelee olkapään ja kyynärpään alueeseen perehtyneitä ortopedian erikoislääkäreitä sekä useampi yläraajan kuntoukseen erikoistunut fysioterapeutti.

Jotta takaamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon, hoitopäätöksemme perustuvat viimeisimpiin tutkimuksellisiin näyttöön perustuviin hoitosuosituksiin. Kunkin potilaan kohdalla hoitopäätös tehdään aina yksilöllisesti. Monia olkapään vaivoja ja vammoja voidaan hoitaa kuntouttamalla fysioterapeutin avustuksella.

Milloin leikkaukseen?

Leikkaushoitoon turvaudutaan kun kuntouttava hoito ei ole riittävä oireiden helpottamiseksi tai toimintakyvyn palauttamiseksi. Yleisempiä tekemiämme leikkauksia ovat tähystyksellinen kiertäjäkalvosimen korjausleikkaus, olkanivelen vakautusleikkaus (ns. Bankart- tai Latarjet- toimenpide), yläraajan jännerepeämien kiinnitystoimenpiteet sekä olkanivelen tekonivelleikkaukset.

Aktiivinen tutkimustyö

Teemme aktiivisesti tutkimustyötä liittyen yleisimpiin olkapään sairauksiin ja vammoihin (mm. kiertäjäkalvosimen repeämän leikkaushoito, olkapään epävakauden leikkaushoito, olkapään tekonivelkirurgia). Tutkimusryhmämme on mukana useammassa kansallisessa ja kansainvälisessä olkapäätä koskevassa tutkimuksessa. Tavoitteenamme on saada lisätietoa eri hoitomuotojen vaikuttavuudesta, jotta voimme jatkossa tarjota entistäkin parempaa, hyvään tutkimusnäyttöön perustuvaa hoitoa.

Hoitoonpääsyajat Tyks Ortossa

Olemme tilastoineet eri hoitoprosessiemme hoitoonpääsyaikoja (Tyksorto.fi). Tilastot koskevat vain kiireetöntä hoitoa. Päivystyspotilaat hoidetaan aina välittömästi ja viiveettä.

Toimipisteet

Tyks Orto poliklinikka

Hoidamme tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja vammoja.

Päiväkirurgia, Tyks Orto Kirurginen sairaala

Päiväkirurgisella osastolla hoidamme lonkan, polven, nilkan, jalkaterän, olkapään, kyynärpään ja käden alueen vammoja ja sairauksia.

Ortopedian osastot, Tyks Orto kirurginen sairaala

Hoidamme tuki- ja liikuntaelinsairauspotilaita ennen ja jälkeen leikkauksen.

Leikkausosasto, Kirurginen sairaala

Hoidamme tuki- ja liikuntaelimistön leikkaus- ja anestesiahoitoa vaativia potilaita.