Hyppää pääsisältöön

Polvi ja sääri

Avainsanat:

Olemme erikoistuneet hoitamaan polven ja säären alueen vammoja ja sairauksia.

fysioterapeutti ohjaa potilasta sauvakävelyssä.

Hoidamme polven sairauksien ja vammojen leikkaushoitoon tulevia potilaita sekä koko ERVA-alueen alaraajan virheasentokorjausleikkaukset, haastavammat rustovaurioiden korjaukset ja haastavimmat tekonivelpotilaiden komplikaatiot.

Tekonivelpotilaiden hoidossa noudatamme kansallisia suosituksia. Tyks Orton osastonylilääkäri Keijo Mäkelä johtaa Suomen ja pohjoismaiden tekonivelrekisteriä (NARA- Nordic Artroplasty Register Association), jonka avulla voimme seurata hoitojen tehoa, turvallisuutta ja kustannuksia kansallisella ja pohjoismaiden tasolla. Tyypillisimmät tähystyskirurgiset leikkauksemme ovat nivelkierukan korjaus, eturistisiteen korjaus, polvilumpion sijoiltaanmenon ja epävakauden vakautusleikkaus sekä rustovaurioiden korjaukset.

Aktiivinen tutkimustyö

Teemme aktiivisesti tutkimustyötä liittyen yleisimpiin polven sairauksiin ja vammoihin (mm. polven tekonivelkirurgia, eturistisiteen leikkaushoito, nivelkierukan repeämien hoito). Tutkimusryhmämme on mukana useammassa kansallisessa ja kansainvälisessä polvea koskevassa tutkimuksessa.

Tavoitteenamme on olla pohjoismaiden paras polvipotilaiden hoitoa tarjoava yksikkö. Kaikessa toiminnassamme lähtökohtana on potilas, palvelu, laatu sekä turvallinen hoito.

Teemme leikkaukset Tyks Orto Kirurgisessa sairaalassa.

Hoitoonpääsyajat Tyks Ortossa

Olemme tilastoineet eri hoitoprosessiemme hoitoonpääsyaikoja (Tyksorto.fi). Tilastot koskevat vain kiireetöntä hoitoa. Päivystyspotilaat hoidetaan aina välittömästi ja viiveettä.

Toimipisteet

Tyks Orto poliklinikka

Hoidamme tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja vammoja.

Päiväkirurgia, Tyks Orto Kirurginen sairaala

Päiväkirurgisella osastolla hoidamme lonkan, polven, nilkan, jalkaterän, olkapään, kyynärpään ja käden alueen vammoja ja sairauksia.

Ortopedian osastot, Tyks Orto kirurginen sairaala

Hoidamme tuki- ja liikuntaelinsairauspotilaita ennen ja jälkeen leikkauksen.

Kipsikeskus, Tyks Orto Kirurginen sairaala

Kipsikeskuksessa hoidamme pääsääntöisesti tapaturmassa tai toimenpiteessä olleita potilaita, jotka tulevat meille lähetteellä, päivystyksen kautta tai…