Hoppa till huvudinnehåll

Knä och underben

Nyckelord:

Vi är specialiserade på att behandla skador och sjukdomar i knä och underben.

fysioterapeutti ohjaa potilasta sauvakävelyssä.

Vi behandlar sjukdomar och skador i knät med operativa behandlingar, såsom korrigering av felställningar, utmanande broskskador i knä samt de mest utmanande komplikationerna hos ledprotespatienter inom hela specialupptagningsområdet.

Vi följer de nationella rekommendationerna vid behandling av artros. Keijo Mäkelä, avdelningsöverläkare vid ÅUCS Orto leder ledprotesregistret (NARA- Nordic Artroplasty Register Association) för Finland och de övriga nordiska länderna. Via registret kan vi följa behandlingarnas effektivitet, säkerhet och kostnader på nationell och nordisk nivå. Våra vanligaste titthålsoperationer är korrigerande operation av menisken och främre korsbanden,  stabiliserande operation för knäskål som går ur led, samt behandling av broskskador.

Aktivt forskningsarbete

Vi bedriver aktiv forskning om de vanligaste sjukdomarna och skadorna i knät (bl.a. ledprotesoperation i knät, operativ behandling av främre korsband, behandling av bristningar i menisken). Vår forskningsgrupp deltar i flera nationella och internationella studier som gäller knäområdet.

Vårt mål är att vara Nordens bästa vårdenhet för knäpatienter. All vår verksamhet utgår från patienten samt service, kvalitet och säkerhet.

Operationerna genomförs på ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhus.

Väntetider i ÅUCS Orto

Vi har sammanställt statistik över våra olika vårdprocesser: Väntetider (Tyksorto.fi). Statistiken omfattar endast icke-brådskande vård. Jourpatienter vårdas alltid omedelbart och utan dröjsmål.

Enheter

ÅUCS Orto polikliniken

Vi sköter sjukdomar och skador i stöd- och rörelseorganen.

Dagkirurgi, ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhuset

På dagkirurgiska avdelningen behandlas skador och sjukdomar på höften, knät, ankeln, fotbladet, axeln, armbågen och handen.

Ortopediska vårdavdelninger, ÅUCS Orto kirurgiska sjukhuset

Vi sköter patienter med sjukdomar i stöd- och rörelseorganen före och efter operation.

Gipscentralen, ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhuset

Inom Gipscentralen behandlas huvudsakligen patienter som varit med om en olycka eller kirurgiskt ingrepp. Patienterna kommer till oss för gipsning på…