Hyppää pääsisältöön

Silmävammat

Avainsanat:

Silmävamma voi tulla mihin osaan silmää tahansa.

Jo pieni naarmu silmän pintaan voi aiheuttaa voimakasta silmän kipua ja valonarkuutta. Silmä on hyvä tarkistuttaa terveyskeskuslääkärillä, joka tarvittaessa tekee lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Silmänseudun syvät haavat on hyvä tarkistuttaa päivystyksessä, josta tarvittaessa tehdään lähete silmälääkärille.

Mikäli pinnalta joudutaan poistamaan roska, silmän pinta parantuu yleensä muutamissa päivissä antibioottisalvan estäessä silmän tulehtumista.

Silmämunan lävistävät vammat tulisi lähettää nopeasti silmälääkärin tutkittavaksi. Silmään roiskahtaneet aineet (hapot, emäkset jne.) vaativat nopeata ja pitkäkestoista silmän huuhtelua, mikä tulee aloittaa jo vamman tapahtumapaikalla vesijohtovedellä tai huuhteluun tarkoitetuilla aineilla ja sitä tulee jatkaa terveyskeskuksessa. Osa potilaista hoidetaan silmälääkärillä ja tarvittaessa Tyksin osastolla.

Suojalaseja käyttämällä voi parhaiten estää silmävammojen syntyä.

Toimipisteet

Silmäosasto

Tyksin silmäklinikan vuodeosasto tarjoaa laajasti silmätautien erikoissairaanhoidon palveluja aikuis- ja lapsipotilaille Varsinais-Suomen alueella.

Silmäpoliklinikka, A-sairaala

Tutkimme ja hoidamme silmäsairauksista ja -vammoista sairastavia potilaita. Tavallisimpia potilasryhmiämme ovat muun muassa kaihi-, silmänpainetauti- ja…

Silmätautien poliklinikka, Salo

Tutkimme ja hoidamme tavallisimpia silmän ja silmänalueen sairauksia tiiviissä yhteistyössä Tyksin kantasairaalan kanssa.

Silmätautien poliklinikka, Loimaa

Tutkimme ja hoidamme tavallisimpia silmän ja silmänalueen sairauksia tiiviissä yhteistyössä Tyksin kantasairaalan kanssa.