Hyppää pääsisältöön

Synnytysvalmennus

Avainsanat:

Synnytysvalmennus on tarkoitettu Tyksissä synnyttäville odottajille.

Perhe.

Tyks Naistenklinikalla synnytysvalmennus toteutetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen osa löytyy sähköisenä Tyks raskaana olevan digihoitopolulta. Toinen osa pidetään Majakkasairaalassa pienryhmissä. Katso sähköinen synnytysvalmennus ennen sairaalassa pidettävää valmennusta.

Suosittelemme osallistumaan molempiin valmennuksiin.

Synnytysvalmennus osa 1. Tyks raskaana olevan digihoitopolulla

Kun olet varannut ajan ensimmäiseen sikiöseulontaan, sinulle avataan pääsy Tyks raskaana olevan polulle. Saat tekstiviestin, kun polku on avattu sinulle. Digihoitopolulta saat tietoa raskaudesta ja synnytykseen liittyvistä asioita. Synnytysvalmennusmateriaali löytyy polulta Synnytys lähestyy -osiosta. Koko materiaalin katsominen kestää hieman alle tunnin. Materiaali on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Digihoitopolkua voit käyttää Omapolku-mobiilisovelluksella tai selaimella osoitteessa Omapolku (Terveyskylä). Mobiilisovellus on ladattavissa veloituksetta AppStoresta ja GooglePlay-kaupasta.

Mikäli et ole saanut oikeuksia polulle, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse: tyksnaistenklinikka@tyks.fi.

Synnytysvalmennus osa 2. Majakkasairaalassa

Järjestämme synnytysvalmennuksia Majakkasairaalan tiloissa. Paikan päällä järjestettävä synnytysvalmennus on syventävää ja aktivoivaa valmennusta. Valmennuksen kesto on noin 2 tuntia. Suosittelemme valmennusta raskausviikosta 32 eteenpäin.

Valmennuksessa käydään läpi

  • kehoa synnytykseen valmistavia liikkeitä, joista on hyötyä myös synnytyksen aikana
  • synnytyksen henkistä ja fyysistä valmistautumista
  • tukihenkilön rooli ja tuen merkitystä sekä konkreettisia vinkkejä
  • synnytyksen eri vaiheita
  • kivunlievitysmenetelmiä
  • lapsivuodeaikaa

Mikäli osaston tilanne sallii, tutustumme myös synnytyshuoneeseen. Valmennus soveltuu kaikille odottajille riippumatta siitä, millaisia toiveita sinulla on synnytyksen suhteen. Valmennuksia pidetään suomeksi. Sinä ja tukihenkilösi olette lämpimästi tervetulleita valmennukseen.

Majakkasairaalan osoite on Savitehtaankatu 5. Saavutte valmennukseen Majakkasairaalan pääovista. Menkää A-hissillä kolmanteen kerrokseen, jossa sijaitsee raskauspäivystys ja synnytykset. Kätilö noutaa teidät valmennuksen alkamisajankohtana hissien luota. Muistathan, että voit saapua vain terveenä valmennukseen.

Miten varaan paikan synnytysvalmennukseen?

Varaa paikkasi Tyks raskaana olevan polulta löytyvistä linkeistä. Linkit löytyvät digihoitopolulta Synnytys lähestyy -osiosta alaotsikon Synnytysvalmennus alta. Huomioithan, että yksi varaus riittää sinulle ja tukihenkilöllesi.

Mikäli sairastut tai et pääse saapumaan, muistathan peruuttaa varauksesi, koska paikkoja on rajoitetusti. Mikäli joudut perumaan tulosi saman päivän aikana, soitathan Naistenklinikan palvelunumeroon 02 313 1000.

Tiloihimme pääset tutustumaan käymällä alla olevalla virtuaalikierroksella!

Toimipisteet

Synnytysosasto

Hoidamme kaikki Varsinais-Suomen alueen synnytykset.