Hyppää pääsisältöön

Kaikki synnytykset Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on keskitetty Turkuun, Tyks Majakkasairaalaan.

Isä tukee jumppapallon päällä olevaa synnyttäjää.

Yli 90% naisista suunnittelee synnyttävänsä normaalisti alateitse. Alatiesynnytys onkin useimmiten sekä äidille että lapselle turvallisin synnytystapa. Normaalin synnytyksen  kulkuun ei yleensä tarvitse puuttua. Synnytyksen aikana seuraamme sinun ja vauvasi vointia huolellisesti. Normaalisti sujuvan alatiesynnytyksen hoitaa kätilö. Lääkäri kutsutaan paikalle tarvittaessa.

Sinun kannattaa lähteä sairaalaan, kun supistuksesi tulevat

  • säännöllisesti alle kymmenen minuutin välein
  • kestävät noin minuutin ja
  • tuntuvat niin voimakkailta ja kivuliailta, että on keskityttävä vain supistukseen.

Useimmiten supistukset kestävät useita tunteja ennen kuin synnytys alkaa. Siksi sinun on tärkeä levätä ja kerätä voimia tulevaa synnytystä varten kotona ollessasi aina kun voit. Voit soittaa päivystysnumeroomme, jos olet epävarma synnytyksen alkamisesta.  

Jos epäilet lapsivedenmenoa, laita side ja seuraa tilannetta. Jos lapsivettä valuu niin, että side kastuu, tule raskauspäivystykseen. Kätilö tarkistaa raskauden tilan ja kertoo, pitääkö sinun jäädä sairaalaan vai pääsetkö vielä kotiin odottamaan synnytyksen käynnistymistä. Suurimmalla osalla äideistä synnytys käynnistyy vuorokauden kuluessa lapsivedenmenosta. 

Toimipisteet

Synnytysosasto

Hoidamme kaikki Varsinais-Suomen alueen synnytykset.

Raskauspäivystys ja synnytykset

Raskauspäivystyksessä hoidamme äitejä 20. raskausviikolta alkaen äkillisissä raskaudenaikaisissa ongelmissa, synnytyksessä sekä synnytyksen jälkeen…