Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Halikon sairaala
Märyntie 1
Märynummi
Toivola-rakennus, 2. kerros

Psykoosiosasto P5 on 16-paikkainen suljettu kuntouttava vastaanotto-osasto. Tutkimme ja hoidamme 18–69-vuotiaita potilaita, joiden psyykkinen vointi vaatii sairaalahoitoa.

Hoitoon tulon syynä on usein psykoosisairauden uusiutuminen ja siitä johtuva arjessa selviytymisen ja toimintakyvyn heikkeneminen. Osastolla toteutetaan myös yksilöllisesti sovittuja lyhyitä kuntoutushoitojaksoja, jotka tukevat potilaan pärjäämistä avohoidossa.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Hoidamme potilaita vapaaehtoisesti tai potilaan tahdosta riippumatta. Mielenterveyslaki määrittelee, milloin tahdosta riippumaton hoito on tarpeen.

Tutkimukset ja hoito suunnitellaan potilaan kanssa hoitoneuvotteluissa, johon osallistuvat lääkäri ja hoitaja sekä tilanteen mukaan potilaan tukiverkosto, kuten läheiset tai avohoidon työntekijä. Potilasta hoitaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, askarteluohjaaja ja fysioterapeutti.

Hoidon aikana seuraamme potilaan psyykkistä ja fyysistä vointia sekä selvitämme elämäntilannetta. Keskeistä hoidossa on omahoitajatyöskentely, perheen huomiointi, lääkehoito ja yksilöllisesti sovitut ryhmätoiminnot. Jokaiselle potilaalle valitaan hoitojakson alussa kaksi omahoitajaa. Omahoitajat tukevat potilaan toipumista keskustelemalla hänen kanssaan, huomioimalla häntä sekä antamalla tietoa sairaudesta ja sen hoidosta. Potilaan tarpeen mukaan hoitoon voi kuulua myös psykologisia tutkimuksia, toimintaterapiaa tai psykofyysistä fysioterapiaa.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme hoidon laadun parantamiseksi. Voit jättää meille hoidosta palautetta.

Sairaalat