Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Kantasairaala, rakennus 8
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku

Postiosoite

PL 52
20521 Turku
Ma–Pe 7.00–11.00

Aukioloajat

Ma–To 7.45–15.00
Pe 7.45–14.00
Poikkeukset aukioloaikoihin ilmoitettu alempana sivulla.

Kipuklinikka on pitkäaikaisten kipujen hoitoon ja tutkimukseen perehtynyt moniammatillinen yksikkö. Muut terveydenhuollon yksiköt voivat konsultoida kipuklinikkaa sekä akuutin (Acute Pain Service, APS) että pitkäaikaisen kivunhoidon osalta.

Kipuklinikalle hoitoon pääsy edellyttää lääkärin laatimaa lähetettä. Lähetteen tulee sisältää riittävän laajat tiedot potilaasta ja hänen kiputilastaan hoidon tarpeen arvioimiseksi. Periaatteena on, että perusterveydenhuollon ja erikoislääkäritason hoidolliset mahdollisuudet on hyödynnetty ennen lähetteen tekemistä. Lähetteeseen voidaan antaa myös konsultaatiovastaus, jolloin aikaa Kipuklinikalle ei varata. Tällöin hoito toteutetaan lähettävän lääkärin toimesta konsultaatiovastauksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kipuklinikalla hoitojaksot ovat lyhyitä arviojaksoja, jonka jälkeen potilas ohjataan omalle terveyskeskuslääkärille tai työterveyslääkärille jatkohoitoon. Kivun hoidon suunnitelma tehdään potilaan kokonaistilanne ja yksilölliset tarpeet huomioiden. Hoidon keskeisenä tavoitteena on potilaan omien voimavarojen hyödyntäminen ja oman aktiivisen roolin rakentaminen kivunhallinnassa

Kipuklinikalla kokoontuu viikoittain moniammatillinen kiputyöryhmä. Työryhmässä käydään läpi osa saapuneista lähetteistä, laaditaan moniammatillisesti hoito-ja kuntoutussuunnitelmia ja päätetään vaativista lääkehoidoista sekä kajoavien neuromodulaatiohoitojen kuten selkäydinstimulaatio-hoitokokeilun aloituksesta.

Kipuklinikka kuuluu osana Tyks Toimenpide- tehohoito- ja kivunhoidon tulosryhmää (Totek). Sen vastuulle kuuluu myös kivunhoidon kehittäminen alueellisesti sekä osallistuminen terveydenhuollon ammattilaisten kouluttamiseen.

Kipuklinikan sulut ja aukiolopoikkeamat 2024

  • 17.4. suljettu
  • 9.5.–12.5. suljettu
  • 20.6. suljetaan klo 12
  • 28.6. suljetaan klo 12
  • 1.7.–28.7. suljettu

Sairaalat