Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten ortopedinen liikuntavastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. kerros, M-lohko, B-hissit

Postiosoite

PL 52
20521 Turku
Ma 8.15–9.00
Ke–Pe 8.15–9.00

Yhä useampi liikuntaa harrastava lapsi kärsii liikuntaa rajoittavista tuki- ja liikuntaelimistön rasitusvammoista joita ei esiinny aikuisilla ja joiden hoito näin ollen vaatii erikoisosaamista.

Toimimme tavanomaiseen tapaan erikoissairaanhoidon lähetepoliklinikkana, jonne lähetteet ohjataan perusterveydenhuollosta.

Toimimme yhteistyössä Turun yliopiston Paavo Nurmi -keskuksen kanssa. Yhteistyössä ovat keskeisesti mukana myös Lasten ja nuorten klinikan lasten fysioterapeutit sekä Tyks Kuvantaminen.

Kasvuikäisillä on jopa aikuisia enemmän liikuntaan liittyviä tapaturmia ja rasitusvammoja, etenkin kymmenen ikävuoden jälkeen. Osa näistä on vaikeahoitoisia ja vaatii hyvinkin usein aikuisväestön hoidosta poikkeavaa erikoisosaamista.

Liikuntaa rajoittavan kivun tai vamman ortopedista hoitoa suunniteltaessa tulee myös ottaa huomioon monta asiaa, muun muassa kasvun yksilöllinen kehitys kasvupyrähdyksineen.

Poliklinikka luo tutkittua tietoa modernin hoidon tueksi. Sairaalan ja yliopiston vahvojen osaamisalueiden innovatiivinen yhdistäminen tuo lisähyötyä potilaalle, terveydenhuollolle ja koko yhteiskunnalle.

Sairaalat