Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten kirurgian osasto ja päiväkirurgia

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
4. kerros, J-lohko, A-hissit

Postiosoite

PL 52
20521 Turku
Ma–Pe 8.00–15.00

Hoidamme 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria kaikilla lastenkirurgian ja lastenortopedian osa-alueilla.

Hoidamme potilaita korkealaatuisesti ja perhekeskeisesti kaikilla lastenkirurgian eri osa-alueilla ja olemme osa Tyks Orto -huippuosaamisyksikköä. Lisäksi hoidamme muun muassa korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä neurokirurgian lapsipotilaita.

Useat toimenpiteet suoritetaan päiväkirurgisesti, jolloin lapsen huoltajalla on mahdollisuus olla lapsen tukena koko päivän. Vanhemman läsnäolo on sallittu myös leikkausosastolla lasta nukutettaessa ja lapsen siirtyessä leikkauksen jälkeen heräämöseurantaan. Vuodeosastolla vanhempi voi olla paikalla myös koko ajan ja yöpyä lapsen vierellä.

Potilaat tulevat osastollemme lääkärin lähetteellä joko ajanvarauksella tai päivystyksenä. Hoidonvaraaja kutsuu lapsen tai nuoren kirjeitse ennalta suunniteltuun toimenpiteeseen ja soittaa kotiin toimenpidettä edeltävänä arkipäivänä. Päivystyspotilaat saapuvat osastollemme Lasten ja nuorten kirurgian vastaanoton, Lasten ja nuorten ortopedian vastaanoton,  Lasten ja nuorten päivystyksen tai Turun alueen yhteispäivystyksen kautta.

Osastohoidon pituus riippuu sekä toimenpiteen vaatimasta hoitoajasta että lapsen tai nuoren yksilöllisestä toipumisajasta. Päivystystoimenpiteet voivat vaikuttaa ajanvarauspotilaiden toimenpiteiden aikatauluun. Pieneenkin toimenpiteeseen on hyvä varata aikaa kokonainen vuorokausi.

Teemme läheistä yhteistyötä alueemme keskussairaaloiden kanssa sekä valtakunnallisesti muiden yliopistosairaaloiden kanssa. Kuulumme Euroopan harvinaisten luustosairauksien verkostoon (ERN Bond).

Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan

Sairaalat