Hyppää pääsisältöön

Liikehäiriöt aikuisilla

Avainsanat:

Liikehäiriösairauksia ovat mm. Parkinsonin tauti, essentiaalinen vapina, dystonia (aivoperäinen lihastoiminnan säätelyn häiriö), ataksiat (liikkeiden koordinaation häiriöt) ja Huntingtonin tauti. Tyksin Neurokeskuksessa hoidamme liikehäiriöpotilaita monipuolisesti ja potilasta arvostaen. Käytämme viimeisintä tutkimustietoa lääkehoidosta, kuntoutuksesta ja laiteavusteisista hoidoista.

Parkinsonin tauti on pääasiassa ikääntyvien ihmisten neurologinen sairaus, jonka pääoireita ovat vapina, lihasten jäykkyys ja liikkeiden hitaus. Sairautta voidaan hoitaa lukuisilla eri lääkkeillä.

Hankalahoitoisen Parkinsonin taudin kohdalla voidaan harkita käytettäväksi aivostimulaattoria. Stimulaattori asetetaan neurokirurgisessa leikkauksessa, minkä jälkeen liikehäiriöihin erikoistunut neurologi säätää sen toiminnan.

Dystonia on aivoperäinen lihastoiminnan säätelyn häiriö, joka ilmenee tiettyjen lihasten kireytenä, tahattomana nykimisenä tai pakkoasentoina. Dystoniaa hoidetaan lääkkein, säännöllisin botuliinipistoksin sekä fysioterapian avulla.

Toimipisteet

Neurokeskus poliklinikka, U-sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden potilaiden neurologisten sairauksien sekä aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurologian vuodeosasto

Neurologian vuodeosastolla tutkimme ja hoidamme erilaisia neurologisia sairauksia ja oireita. Potilaat ovat hoidossa osastollamme esimerkiksi…

Neurokeskus poliklinikka, Salo

Vastuullamme on Salon alueen yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.

Neurokeskus poliklinikka, Turunmaan sairaala

Vastuullamme on yli 16-vuotiaiden henkilöiden neurologisten sairauksien ja aivovammojen diagnostiikka, hoito ja seuranta.