Hyppää pääsisältöön

Seksuaaliongelmat

Avainsanat:

Seksuaalisuus on osa elämää, ihmisyyttä, sukupuolisuutta, minä- ja kehonkuvaa. Erilaiset elämäntilanteet, sairaudet ja niiden hoidot voivat vaikuttaa seksuaaliterveyteen ja seksuaaliseen hyvinvointiin.

Alaston nainen, jolla kukka rinnan päällä.

Seksuaaliterveyteen liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta, yhdyntäkipuja sekä ongelmia läheisyyden kokemisessa ja parisuhteessa.

Seksuaaliterveysvastaanotolle tullaan lähetteellä. Lääkärin vastaanotolla selvitetään seksuaaliongelman luonne sekä suunnitellaan mahdollinen jatkohoito. Hoito voi pitää sisällään lääkärikäyntien lisäksi seksuaalineuvojan ja fysioterapeutin tapaamisen.

Naistenklinikalla jo hoidossa olevien on mahdollista päästä seksuaalineuvojan vastaanotolle yksin tai yhdessä kumppanin kanssa keskustelemaan seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja saamaan ohjausta omahoitoon. Vastaanotolla käsitellään asioita, joita itse koet ajankohtaisiksi ja tärkeiksi. Keskustellen pyritään luomaan myönteinen suhde omaan itseen ja omaan seksuaalisuuteen sekä mahdolliseen parisuhteeseen.

Seksuaalineuvontaan voi tulla myös raskausaikana. Synnytyksen jälkeen sitä suositellaan, jos synnytyksessä tullut repeämä tai vaurio, josta voi aiheutua haittaa.

Toimipisteet

Naistentautien vastaanotot

Naistentautien vastaanotoilla hoidamme erilaisia gynekologisia sairauksia.

Naistentautien poliklinikka, Salo

Hoidamme erilaisia gynekologisia sairauksia, keskenmenoja ja raskaudenkeskeytyksiä.