Hyppää pääsisältöön

Silmänalueen kasvaimet

Avainsanat:

Silmäluomien ihon kasvaimet ovat melko tavallisia varsinkin vanhemmissa ikäryhmissä. Suurin osa näistä kehittyy hitaasti ja ne ovat hyvänlaatuisia.

Muutokset johtuvat ihon valoaltistuksesta tai ikääntymisestä. Niiden aiheuttama haitta on lähinnä kosmeettinen eikä useimmiten edellytä leikkaushoitoa.

Hyvänlaatuinen kasvain voi joskus muuttua pahanlaatuiseksi pitkän ajan kuluessa. Pahanlaatuisia kasvaimia ovat esim. tyvisolusyöpä eli basaliooma, levyepiteelikarsinooma ja ihomelanooma. Pahanlaatuisuuden merkkejä voivat iholla olla kasvaimen nopea kasvu, hilseily, verenvuototaipumus tai hyvin tumma väri. Pahanlaatuisen ihokasvaimen epäily edellyttää koepalan ottoa kasvaimesta ja sen poistoa.

Silmänalueen tavallisimpia kasvaimia tutkitaan ja hoidetaan kaikissa alueemme sairaaloissa. Hankalimmat, esimerkiksi iho- tai muita kudossiirteitä edellyttävät kasvainleikkaukset tehdään Tyksissä. Joskus tehdään yhteistyötä myös korva-, nenä- ja kurkkutautiklinikan sekä plastiikkakirurgian yksikön kanssa. Mikäli lisäksi tarvitaan muita syöpähoitoja, tapahtuvat nämä syöpätautien klinikalla.

Toimipisteet

Silmäpoliklinikka, A-sairaala

Tutkimme ja hoidamme silmäsairauksista ja -vammoista sairastavia potilaita. Tavallisimpia potilasryhmiämme ovat muun muassa kaihi-, silmänpainetauti- ja…

Silmätautien poliklinikka, Turunmaan sairaala

Tutkimme ja hoidamme silmäsairauksista ja -vammoista sairastavia potilaita. Tavallisimpia potilasryhmiämme ovat muun muassa silmänpainetauti- ja…