Hyppää pääsisältöön

Neurologinen osasto, Tyks Mäntymäki

Avainsanat:

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Mäntymäen sairaala
Kunnallissairaalantie 20
Turku
Rakennus 1A, 3. krs

Postiosoite

20700 Turku

Hoidamme aikuisia potilaita, joilla on jokin akuutti neurologinen sairaus. Osastolla hoidettavia sairauksia ovat muun muassa aivovamma, akuutti- tai subakuuttivaiheen aivoverenkiertohäiriö, kallonsisäinen verenvuoto, keskushermostoinfektio tai epilepsia.

Potilaat siirtyvät neurologiselle osastolle jatkohoitoon ja kuntoutukseen siinä vaiheessa, kun valvontatasoista hoitoa ei enää tarvita. Kuntoutuksessa ja hoidossa korostuu moniammatillinen yhteistyö. Yhteistyö on tiivistä myös omaisten, kotihoidon ja avopuolen kuntoutustahojen kanssa.

Hoidon ja kuntoutuksen tavoitteena on tukea potilaan omatoimisuutta ja toimintakyvyn palautumista ja auttaa potilasta ja hänen läheisiään sopeutumaan sairauden aiheuttamiin muutoksiin. Hoito ja kuntoutus rakentuvat potilaan yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Osastohoitojakson päättyessä pyrimme varmistamaan turvallisen ja suunnitelmallisen kotiutumisen tai vaihtoehtoisesti sujuvan siirtymiseen sopivaan jatkohoito- tai kuntoutuspaikkaan.

Potilaan oma sitoutuminen hoitoon ja kuntoutukseen on sen onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Omaisilla on tärkeä rooli potilaan jaksamisen tukemisessa.

Valtaosa potilaista tulee jatkohoitoon Tyksin Neurokeskuksen osastoilta. Osa potilaista tulee suoraan Tyks Akuutista, ja satunnaisesti potilaita siirtyy osastolle myös Tyks Mäntymäen sairaalan neurologian poliklinikalta. 

Sairaalat