Skip to main content

Tyks Neurokeskus

Tyksin Neurokeskus vastaa neurologisesta ja neurokirurgisesta erikoisairaanhoidosta ja päivystyksestä sekä kuntoutuksesta Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Tarjoamme erikoissairaanhoidon tasoista palvelua ja kuntoutusta myös Satakunnan, Ahvenanmaan ja Vaasan alueen potilaille. Valinnanvapauden perusteella otamme neuropotilaita hoitoon kaikkialta lääkärin lähetteellä.

Suurimmat potilasryhmämme ovat aivoverenkiertohäiriö-, aivokasvain- ja aivovammapotilaat. Hoidamme myös lapsipotilaita, jotka tarvitsevat neurokirurgista hoitoa. Vuodeosastoillamme hoidetaan pääasiassa päivystys- ja leikkauspotilaita.

Neurokeskus toimii aktiivisesti useissa Tyksin Huippuosaamisyksiköissä. Tutustu: Aivovammakeskus, PET-keskus, Syöpäkeskus, Uni- ja hengityskeskus ja Neuromodulaatiokeskus.

Palvelualueemme

Tutkimus Neurokeskuksessa

Neurokeskuksessa teemme aktiivista tutkimusta liittyen neurologisten ja neurokirurgisten tautien syntymekanismeihin, diagnostiikkaan ja hoitoihin. Tutkijamme ovat kansainvälisesti arvostettuja ja meillä on käynnissä lukuisia kliinisiä hoitotutkimuksia potilaillemme.

Valtakunnallinen PET-keskus Turussa mahdollistaa poikkeuksellisen hyvät olosuhteet merkittävälle aivotutkimukselle ja Turku Brain and Mind Center yhdistää alueen tutkimusryhmät ja on samalla Kansallisen neurokeskuksen aluekeskus

Tutkimushoitajat

Neurokeskuksen tutkimushoitajat ovat neurohoitotyön ja tutkimuksen ammattilaisia. Suunnittelemme tutkimukseen osallistumisen sinulle sujuvaksi ja toteutamme tutkimukseen liittyviä toimenpiteitä sekä seurantaa.

Tutkimuspotilaana saat tietoa terveydentilastasi ja olet mukana edistämässä tehokkaampien hoitokeinojen kehittämistä. Tutkimusta ei voi olla olemassa ilman tutkimuspotilaita, me olemme täällä sinua varten. Lisätietoa osallistumisesta kliinisiin tutkimuksiin EUPATI Suomen sivuilta.

Tutustu tarkemmin tekemäämme tutkimukseen Turun yliopiston Kliinisten neurotieteiden oppiaineen sivuilta.

Neuropotilaan hoidon erityispiirteitä

Tulosryhmän yhteystiedot

Toimiston osoite:
Tyks T-sairaala, 5. kerros, E-osa
Hämeentie 11, Turku

Postiosoite:
PL52, 20521 Turku

Tulosryhmän hallinto:

Jaakko Rinne

Head of operational division

Professor of Neurosurgery

Neurocenter

Sari Johansson

Director of nursing

Neurocenter

Valtteri Kaasinen

Professor of Neurology

Head physician

Neurocenter

Neurokeskuksen palvelualuejohtajat:

Pauli Ylikotila

Head of section, Cerebrovascular Disorders

Deputy chief physician

Neurocenter

Melissa Rahi

Head of section, Neurosurgery

Deputy chief physician

Neurocenter

Merja Soilu-Hänninen

Head of section, General Neurology

Chief physician, Neurocenter Outpatient Clinic

Neurocenter

Tutustu potilaan tarinoihin