Hoppa till huvudinnehåll

Lastenklinikan varahenkilöstö

Varahenkilöstö on dynaaminen työyhteisö, joka on koulutettu liikkumaan yli osastorajojen ja tarjoamaan ammattitaitoisia hoitohenkilöstöpalveluja akuutteihin tarpeisiin, kattaen koko lasten ja nuortenklinikan toimintaa teho-osastoista erikoisvastaanottoihin. Varahenkilöstöjärjestelmä on ollut toiminnassa jo vuodesta 1981 lähtien.

Työ varahenkilöstössä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kehittyä laaja-alaiseksi lasten, nuorten ja perheiden hoitotyön osaajaksi yliopistosairaalassa. Työhyvinvointia tuetaan hyvällä perehdytyksellä, mentoroinnilla, koulutuksella ja työaika-autonomialla.

Varahenkilöstössä työskentelevän työnkuva poikkeaa perinteisestä hoitohenkilöstön työnkuvasta vaatimustasoltaan, koska valmius tarjota laadukasta hoitoa eri osastoilla vaatii jatkuvaa kouluttautumista mm. kliinisen osaamisen turvaamiseksi. Lisäksi työssämme korostuu muutoksen ja stressin hallinta sekä motivaatio, viestintä ja yhteistyö sekä perhehoitotyön osaaminen.

Tavoitteenamme on tarjota korkeatasoista yksiköiden tarpeisiin vastaavaa lasten sekä nuorten hoitotyötä suurella sydämellä!