Hoppa till huvudinnehåll

Spetskompetensenhet inom neuromodulationsbehandling

Vi genomför, utvecklar och koordinerar sektorsövergripande den kliniska och vetenskapliga verksamheten inom neuromodulation. Vi har det mest omfattande utbudet av neuromodulationsbehandlingar i Finland. Dessa ges vid psykiatriska sjukdomar och neurologiska sjukdomar, till exempel för behandling av neuropatisk smärta och smärtsyndrom, epilepsi, rörelsestörningar och tinnitus. Hos oss arbetar experter och forskare med spetskompetens inom neuromodulationsbehandling.

Presentation av spetskompetensenhet inom neuromodulationsbehandling

Spetskompetensenhet inom neuromodulationsbehandling är en föregångare i Finland och representerar den internationella toppkompetensen inom sitt område. Enheten betjänar både kliniska patienter och vetenskaplig forskning.

Läs mer om neuromodulationsbehandlingar

Med neuromodulation avses reglering av funktioner i nervsystemet. Vid neuromodulationsbehandling orsakas långvariga men övergående förändringar i nervsystemets funktioner.

Presentation av Neuro-HIFU behandlingen

Neuro-HIFU menar ” high intensity focused ultrasound”. Metoden är en hög intensitetsfokuserad ultraljudsbehandling av hjärnan, som kan användas vid behandling av flera olika sjukdomar.

Presentation av noninvasiva neuromodulationsmetoder

Noninvasiv neuromodulationsterapi erbjuder ett nytt, effektivt behandlingsalternativ med mycket få biverkningar för många neurologiska och psykiatriska sjukdomar.