Hoppa till huvudinnehåll

Pressmeddelande Published on 20.8.2017 13.16

Uppdatering: Tillståndet är stabilt vid Åucs för de personer som skadats i knivattacken

Nyckelord:

Uppdatering 28.8.2017

Tillståndet är stabilt vid Åucs för de personer som skadats i knivattacken

Fortfarande är två personer i vård på Åbo universitetscentralsjukhus (Åucs) efter fredagens 18.8.2017 våldsamma händelse. Deras tillstånd är stabilt och de behöver inte mera intensivvård.

Den man som misstänks för knivattacken i Åbo och som varit på vård på Åucs har av polisen flyttats till Tavastehus fängelsesjukhus på eftermiddagen 23.8.2017.

Verksamheten på Åucs har normaliserats.

I offentligheten har det förekommit uppskattningar om att ambulansernas ankomst till platsen skulle ha varit fördröjd. Enligt distriktets meddelandet fick akutvården uppdraget från Nödcentralen kl. 16.04 och tog genast emot uppdraget och den första enheten frånakutvården var hos patienten 4,5 minuter efter alarmet. Den sista patienttransporten till sjukhuset, som uppskattades som icke-brådskande, skedde 30 minuter efter att alarmet kommit från Nödcentralen. Allt som allt transporterades åtta patienter till sjukhuset.

Fältdirektörerna vid akutvården har lett situationen av sjuk- och hälsovården på fältet ytterst snabbt och effektivt. Sjukhusdirektör Petri Virolainen konstaterar att det snabba agerandet hjälpte rädda livet på flera av knivattacksoffren.

på finska