Hoppa till huvudinnehåll

Avdelningen och poliklinikerna för blod- och cancersjukdomar hos barn och unga

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

ÅUCS Fyrsjukhus
Keramikfabriksgatan 5
Åbo
Våning 5, H-delen, A-hissar. Det finns en separat ingång för isolerade patienter, vilket kommer att anges i inbjudningsbrevet.

Postadress

PB 52
20521 Åbo

Öppettider för polikliniker

må–fr 8.00–16.00

Vi behandlar långtidssjuka barn och unga med hela familjen i beaktande. Vår avdelning svarar som en del av ÅUCS stamcellstransplantationsenhet även för autologa stamcellstransplantationer och behandlingen efter akutskedet av allogena stamcellstransplantationer för barnpatienter.

Vi behandlar cancer- och blodsjukdomar, olika blödningssjukdomar, patienter som får blodprodukter samt autologa stamcellstransplantationer för barn och unga. Patienterna kommer till oss med remiss från läkare. Vår avdelning är också jouravdelning. Cancerpatienterna som behandlas på vår enhet kommer direkt hemifrån till avdelningen på grund av sina akuta problem. Nya patienter kommer via jouren. I anslutning till avdelningen finns dessutom ett dagsjukhus och tre polikliniker: avdelningspolikliniken, hematologiska polikliniken för barn och eftervårdspolikliniken (STEP-poli).

På vår avdelning samarbetar även fysioterapeut, näringsterapeut, psykiater eller psykiatrisk sjukskötare, sjukhuspräst och lärare multiprofessionellt.

Vi hör till ÅUCS Barn- och ungdomskliniken.

Sjukhus