Hoppa till huvudinnehåll

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

ÅUCS Orto Kirurgiska sjukhuset
Luolavuorivägen 2
Åbo
P-våningen (entrévåningen)

Postadress

Luolavuorivägen 2
20700 Åbo

Polikliniken är öppen

må–fr 8.00–15.00

Vi sköter sjukdomar och skador i stöd- och rörelseorganen.

Vi sköter patienter med sjukdomar i stöd- och rörelseorganen (axel, armbåge, hand, rygg, höft, knä, ankel och fotblad) samt patienter med ledproteser och med reumaortopediska problem.

Vi tar emot patienterna på läkarremiss.

På basis av uppgifterna i remissen och undersökningsresultaten (t.ex. röntgenbilder) bedömer våra specialister hur brådskande vårdbehovet är.  Ibland behövs ytterligare utredningar innan en vård- och behandlingsplan kan uppgöras. Du får kallelse till mottagningen och närmare instruktioner efter att läkaren bedömt ditt fall.

Under poliklinikbesöket fattar vi gemensamt beslut om din vård. Beroende på situationen kan vården bestå av operation, fysioterapi eller ergoterapi eller en kombination av dessa. Kontrollbesöken efter avslutad behandling sköts också på vår poliklinik.

Om beslutet på polikliniken blir operation, kommer du att gå genom allt vad operationen innebär tillsammans med personalen, bl.a. hur du ska förbereda dig för operationen.

Om beslutet på polikliniken inte blir operation, får du vid behov tid till en av våra fysioterapeuter eller ergoterapeuter som inleder rehabiliteringen tillsammans med dig. Fysio- och ergoterapeuterna bedömer hur väl du kan röra dig och genomföra dina dagliga aktiviteter. Beroende på hur det är ordnas terapier, handledning och rådgivning för dig.

De ledvisa väntetiderna för vård finns angivna i vår statistik över tillgången på vård (tyksorto.fi).

Sjukhus