Hoppa till huvudinnehåll

Epilepsi hos vuxna

Nyckelord:

Cirka en procent av befolkningen lider av epilepsi. I Egentliga Finlands område bor cirka 4600 patienter med epilepsi varav cirka 1400 är svårbehandlade.

På Neurocentrets polikliniker på ÅUCS fastställer vi diagnoser av epilepsi hos vuxna och påbörjar medicinering. I början hör uppföljningen av epilepsi till neurologiska polikliniken. För majoriteten av patienterna med epilepsi kan anfallen kontrolleras med läkemedelsbehandling och fortsatt vård kan ske inom primärvården.

Enheter

Neurologiska vårdavdelningen

På neurologiska vårdavdelningen undersöker och vårdar vi patienter med olika neurologiska sjukdomar och symtom. På avdelningen sköter vi patienter bl.a…

Neurocentrum poliklinik, U-sjukhuset

Vårt ansvarsområde omfattar diagnostik, behandling och uppföljning av neurologiska sjukdomar och hjärnskador för personer över 16 år.

Neurocentrum poliklinik, Salo

Vårt ansvarsområde omfattar diagnostik, behandling och uppföljning av neurologiska sjukdomar och hjärnskador för personer över 16 år i Saloområdet.

Neurocentrum poliklinik, Loimaa

Vårt ansvarsområde omfattar diagnostik, behandling och uppföljning av neurologiska sjukdomar och hjärnskador för personer över 16 år i Loimaaområdet.