Hoppa till huvudinnehåll

Barnkirurgiska mottagningen

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

ÅUCS Fyrsjukhus
Keramikfabriksgatan 5
Åbo
Våning 2, (M)

Postadress

PB 52
20521 Åbo

Öppettider

må–fr 8.00–15.00
må–fr 8.00–8.45, 14.45–15.15
må–fr 8.00–8.45, 14.45–15.15

Vi undersöker och sköter under 16-åringars sjukdomar och funktionsstörningar som är relaterade till urinvägs- och könsorganen samt matspjälkningskanalen. Därutöver sköter vi missbildningar i skallen och bröstkorgen samt patienter i behov av ärrvård.

Patienterna remitteras till oss.

Mottagningen varar 15–30 minuter. Den föregås ofta av undersökningar gjorda av en barnurologisk skötare eller uroterapeut. Dylika undersökningar är t.ex. flödesmätning av urinet, residualmätning med ultraljud och urodynamisk undersökning. Möjligtvis kan föräldrarna ombes på förhand fylla i listor gällande uringerings- och avföringsvanor. På uroterapeutens mottagning kan råd ges angående uringering och avföring och vid behov kan katetrisering läras. Vi fungerar via multidisciplinärt samarbete och vid behov kan det vara olika yrkesgrupper närvarande på mottagningen. Laboratorie- och röntgenundersökningar kan höra till mottagningsbesöket.

Vi vill erbjuda en fokuserad och lugn mottagning. Utanför sjukskötarens och uroterapeutens telefontider ber vi er kontakta poliklinikens sekreterare eller vid akuta problem barnens akutmottagning.

Vi hör till ÅUCS Barn- och ungdomskliniken.

Sjukhus